1.6 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
GaleriiVIDEO, GALERII: Avati Rapla jalgpallihall

VIDEO, GALERII: Avati Rapla jalgpallihall

Viimase paari nädala jooksul Rapla Kesklinna kooli kõrvale kerkinud jalgpallihalli pidulik avamine toimus reedel, 20. mail. Halli avamise puhul lõikasid lindi läbi Rapla vallavanem Gert Villard, volikogu esimees Kalle Toomet, KMG Inseneriehituse AS esindaja Marek Jassik ja Kaino Tülle Asematic OÜ-st.

Jalgpallihallist on Raplas unistatud juba aastaid ning nüüd sai see valmis. Kui aastal 2020 avati kunstmurustaadion, siis oli selge, et ühel päeval tuleb sinna peale ka hall. See võimaldab mängida jalgpalli ning tegelikult ka teisi spordialasid aastaringselt. Samuti saab seal pidada kehalise kasvatuse tunde. Paigaldatud kupli mõõtmed: laius 71,5 m, pikkus 106,5 m, kõrgus 21 m. Hoone maht on 135 000 kuupmeetrit. Võrdlusmomendina saab välja tuua, et see on ligikaudu sama suur nagu neli Sadolin spordihoonet.

Rapla vald tõi välja, et kogu kompleksi rajamiseks on kulunud 2 747 755 eurot, millest pneumohalli rajamise kulu on 1 611582 eurot ja 42 senti. Projekti rahastajad: Kultuuriministeerium – 1 500 000 eurot; Eesti Jalgpalli Liit – 100 000 eurot; Maakondade arengustrateegia elluviimise toetus 85 224 eurot. Pidulikule avamisele lisasid vürtsi Rapla Tantsustuudio tüdrukud, kes näitasid, et sisehalli saab edukalt kasutada ka teiste spordialade huvides.

Eesti Jalgpalli Liidu esindajana oli kohal Tõnu Sirel. Ta ütles, et Rapla jalgpallihalli avamine on üks osa laiemast programmist, mille raames rajatakse 15 sarnast halli üle Eesti. “Jalgpalli Liidu jaoks on olulised need kõik viisteist halli, aga minu kui Rapla valla kodaniku jaoks on kõige olulisem see üks hall, mis rajati siia,” rääkis Sirel. Ta lisas, et samuti on tal hea meel selle üle, et Raplamaa JK esindusmeeskond mängib nüüd Esiliiga B tasemel. “Siin on nüüd head tingimused, mis loodetavasti innustavad rohkem noori poisse ja tüdrukuid jalgpalli mängima,” ütles Sirel.

Rapla valla arendusjuht Heiti Vahtra ütles, et tema süda on rahul, sest üks protsess on jõudnud lõpule. “Olen selle protsessi käigus näinud kohti kus oleks võinud öelda, et me ei saagi endale seda lubada. Üks koht oli umbes aasta aega tagasi, kui me tegime ehitushanked lahti ning need kujunesid kallimaks kui me esialgu arvestasime. Loomulikult on nüüd süda rahul,” rääkis Vahtra. Ta lisas, et kindlasti on halli haldajal ehk Raplamaa jalgpallikoolil motivatsioon kõrge, et seda hästi vedada. Ta lisas, et seal saavad kehalise kasvatuse tunde hakata läbi viima nii Kesklinna kool kui Rapla Gümnaasium ning tegelikult miks mitte ka Rapla Vesiroosi kool, kui nad selleks soovi avaldavad. “See on multifunktsionaalne hall, kus võiksid lisaks trennidele toimuda ka koolitunnid. Ta on tehtud kõikide võimalike spordialade jaoks. Siin on võimalik ka lihtsat jooksutrenni teha ja miks mitte ka tennise algõpet. Oleme rääkinud, et Raplamaa tantsupidu saaks ka südatalvel siin hallis sees korraldada ja samuti teisi kultuuriüritusi. See ei ole ainult jalgpallihall,” rääkis Vahtra.

Hallis saab mängida aastaringselt. Kui talvel on väljas kakskümmend külmakraadi, siis hallis sees peaks olema kuus kuni kaheksa soojakraadi. Huvitav on see, et see hall pandi püsti vahetult enne suve. Suvi on ikkagi see aeg kui jalgpalli mängitakse värskes õhus ja päikesepaiste all. Vahtra ütles, et Rapla vald ei hakka kiirustama halli mahavõtmisega. Tegemist on väga kuluka tegevusega ning enne kui see ette võetakse tahetakse jälgida mida teevad teised hallid. “See ei ole päris nii lihtne, et võtame selle halli ja keerame kokku. Selle protsessi hinnangulised kulud on ligikaudu 40 kuni 50 tuhat eurot. See tuleb korrutada kahega, sest sügisel on see vaja uuesti üles panna. Ainuüksi need kulud küündivad saja tuhande euroni. Me ei tea ka seda milline ilm meil suvel tuleb. Oleme harjunud, et mai lõpus on juba ilus ilm, aga nagu näha, siis ka praegu sajab vihma,” rääkis Vahtra.

Uue halli avamäng peeti reede, 20. mai õhtul, kuid III liiga kohtumises läksid vastamisi Raplamaa JK II ja Tallinna JK Jalgpallihaigla.

« kohta 2 »

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare