-2.8 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
SportMis eales ette võtad sa, tee see ära!

Mis eales ette võtad sa, tee see ära!

Mihkel Laurits

Viimastel aastatel olen treeningutel põhirõhu asetanud lamades surumisele. Selleks on olnud erinevad põhjused, kuid selline spetsialiseerumine on kandnud head vilja. Tehtud on palju Eesti rekordeid ja tulemused kasvavad jätkuvalt, mistõttu registreerusin kehtiva korra järgi selle ala kahele MM-võistlusele juba märtsikuu keskel. Selleks tuli läbida antidopingu rahvusvaheline koolitus ja sooritada eksam. Inglise keeles, millele kulus veebis kokku 8 tundi, kuid sertifikaadi omandasin!
Aprilli keskel põetud koroona tekitas treeningpausi ja olulise kaalulanguse, kuid ma ei loobunud mõttest sõita, kuni vahetult enne ärasõitu, 19. mai hommikul saadud positiivne Covid-19 test mind sama päeva õhtul soovitud suunas lennule ei lubanud.
Järgmisel päeval tegin teise testi Mustamäel ja sama päeva õhtul olin juba õnneks terve mees ja valmis uuesti lendama Almatõsse medalite järele. Seda ma ka tegin. Olulisi seiku oli veel ridamisi, kuid tähtsaim – võtta kuldmedal hea tulemusega aastaid noorematega võisteldes – õnnestus igati.
Kolmandal katsel oli kangil soliidne 120 kg. Kang oli kätel kerge kui udusulg, aga oskasin Eesti rekordi ikkagi ära puterdada, kuid siiski võita kuldmedali, mis kuue Euroopa ja nelja MM-i kulla juurde kokku 11. ametliku tiitlivõidu tõi. Olin sel aastal vanim osaleja.
Rahvas on Kasahstanis töökas, sõbralik, uudishimulik ja ka vastutulelik ning see oli kõigi seal võistelnud kaheksa eestlase arvamus.
Tiitlivõite saime kolm. M1 klassis Hjalmar Mäe, kes surus 120 kg kehakaalus tugisärki kandes Eesti rekordiks 310 kg. M4 klassis (üle 70-aastased) sai Mihkel Laurits ilma spetsiaalriietuseta võisteldes 120 kg kehakaalus tulemuseks 112 kg. Juunioride klassis tegi -105 kg kehakaalus Kaarel Kolter ilma spetsiaalriietuseta võisteldes uue Eesti juunioride rekordi 207,5 kg! Igati andekas ja suure perspektiiviga noormees. Muide, viimase treener on Märjamaal jõutõstmisega alustanud ja samuti Eesti rekorditeni jõudnud Tõnis Holmberg.
Juulikuus ootavad ees Eesti meistrivõistlused lamades surumises. Sinna lähevad nii Märjamaa kui ka Rapla võistlejad, kui just uus pandeemia segama ei tule!

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare