3.8 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
UudisedRaplas algasid eesti keele koolitused Ukraina sõjapõgenikele

Raplas algasid eesti keele koolitused Ukraina sõjapõgenikele

Rapla keskraamatukogus algasid eesti keele kursused Ukraina sõjapõgenikele. Koolituse korraldamiseks ja koolitaja leidmiseks viis hanke läbi Eesti Töötukassa. Kursustel õpetatakse põgenikele eesti keelt algtasemel, et nad tuleksid toime töökohal. Esialgu on koolitused Raplas, kuid huvi korral on Töötukassa valmis avama grupid ka Kehtnas, Märjamaal ja Kohilas.
Töötukassa Raplamaa osakonna juhataja Ilvi Pere selgitas, et keelekursuste korraldamine on tavapärane praktika. Lihtsalt Rapla maakonnas ei ole seda varem vaja läinud, sest vene keelt emakeelena kõnelevaid inimesi elab siin vähe.
Seekordne koolitus korraldati lähtuvalt Ukraina sõjapõgenike vajadustest. Tegelikult võib isegi öelda, et initsiatiiv koolituse korraldamiseks tuli neilt endilt. Ilvi Pere selgitas, et põgenikud ise tulid Töötukassast uurima, kuidas ja millal saaks hakata eesti keelt õppima. Üks naisterahvas pani end isegi eesti keele koolitusele kirja Tallinnas, enne kui see võimalus avanes Raplas.
“Selle koolituse korraldamise peale hakkasime mõtlema siis, kui sõjapõgenikud meile arvele tulid. See on vähim, mida teha saame,” rääkis Pere.
Loomulikult on Eesti tööturul eelis neil, kes eesti keelt mõistavad, ja loodetavasti aitavad need kursused põgenikke. Mõistetavalt ei ole lühikeste kursuste käigus võimalik keelt tervenisti omandada, kuid Pere ütles, et pigem on nende eesmärk aidata kaasa, et sõjapõgenikel oleks oma töökohas veidigi lihtsam. Tegemist on algtasemekoolitusega, mille käigus omandatakse minimaalne sõnavara. Õpe toimub väikestes gruppides, kus on neli kuni kuus inimest.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare