-13.9 C
Rapla
Teisipäev, 5 dets. 2023
UudisedKolm Kohila valla õppeasutust pälvisid keskkonnamärgise “Roheline lipp”

Kolm Kohila valla õppeasutust pälvisid keskkonnamärgise “Roheline lipp”

Rahvusvaheline programm “Roheline kool” tunnustas Eesti tublisid keskkonnahoidlikke koole ja lasteaedu, kes pälvisid keskkonnamärgise “Roheline lipp”. Tänavu olid nende seas ka Kohila Gümnaasium, Kohila Männi lasteaed ja Sutlema lasteaed Linnupesa. Igal aastal antakse keskkonnamärgised kätte just ülemaailmse keskkonnapäeva paiku. Seekord toimus pidulik sündmus esmaspäeval, 6. juunil Tartu loodusmajas.

Rohelise kooli programmi koordinaatori Eeva Kirsipuu-Vadi sõnul on väga rõõmustav näha, et mitmendat korda märgise pälvivad koolid ja lasteaiad jõuavad enda tegevustes ka kogukonnaliikmeteni: “On rõõm lugeda, kuidas lasteaedade ja koolide keskkonnategevuste mõju jõuab järjest enam kodude ja kogukonnani – see ongi üks rohekooli programmi eesmärkidest. Mitmed õpetajad tõid näiteid, et lapsevanemad ei olnud varem ühe või teise keskkonnaküsimuse peale mõelnudki ning lapselt saadud info ja uued seosed igapäevaste valikutega olid mõtlemapanevad. Väikese inimese eeskuju võib olla väga suur ning läbi selle avardub ka teiste pereliikmete silmaring. Laiemas pildis on õpilaste perede kaasamine ülioluline osa meie keskkonnahariduse väljakutsetest”.

Sel aastal saavad keskkonnamärgise “Roheline lipp” kokku 46 õppeasutust, neist esmakordselt 14 õppeasutust. Teistkordselt saavad rohelipu 20 õppeasutust ning juba kolmandat korda saavad lipu 12 õppeasutust. Lisaks on eelmise aasta kevadest rohelipu kasutusõigus juba 56 õppeasutusel. Rohelipu kasutusõigus antakse õppeasutusele kaheks aastaks, misjärel tuleb seda uuesti taotleda.

Esmakordselt antakse keskkonnamärgis Roheline lipp järgmistele õppeasutustele: Tallinna Päevalille Lasteaed, Pernova Hariduskeskus, Rakvere Triinu Lasteaed, Kohila Männi Lasteaed, Sitsi Lasteaed, Pelguranna Lasteaed, Tallinna Lasteaed Delfiin, Pirita Lasteaed, Tallinna Linnamäe Lasteaed, Aruheina Lasteaed, Tallinna Lepistiku Lasteaed, Pühajärve Põhikool, Tallinna Jaan Poska Lasteaed, Kohila Gümnaasium.

Teist korda omistatakse rohelipp järgmistele õppeasutustele: Laagri Lasteaed, Kohtla-Järve Lasteaed Tareke, Tallinna Unistuse Lasteaed, Tallinna Laagna Gümnaasium, Elva Lasteaed Murumuna, Eralasteaed Kaur, Paldiski Ühisgümnaasium, Rakke Kool, Rakvere Kungla Lasteaed, Kohtla-Järve Lasteaed Kirju-Mirju, Tallinna Virmalise Lasteaed, Paldiski Lasteaed Naerulind, Pärnu Tammsaare Lasteaed, Tallinna Liivamäe Lasteaed, Luunja Lasteaed Midrimaa, Tartu Lasteaed Lotte, Randvere Kool, Sutlema Lasteaed Linnupesa, Paikuse Lasteaia Paikuse maja, Jüri Gümnaasium.

Kolmandat korda omistatakse rohelipp järgmistele õppeasutustele: Tallinna Kivimurru Lasteaed, Rannamõisa Lasteaed, Tallinna Lasteaed Südameke, Kadrioru Lasteaed, Tallinna Seli Lasteaed, Tallinna Meelespea Lasteaed, Tallinna Kuristiku Gümnaasium, Tallinna Liivalossi Lasteaed, Tallinna Lindakivi Lasteaed, Tallinna Liikuri Lasteaed, Tallinna Tondi Kool, Tallinna Lasteaed Sipsik.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused