spot_img
-4 C
Rapla
Teisipäev, 6 dets. 2022
spot_imgspot_img
SportRapla jooksuklubi teenis kolm hõbedat

Rapla jooksuklubi teenis kolm hõbedat

Mardo Lundver

Laupäeval, 4. juunil toimunud teatejooksude Eesti meistrivõistlustel püstitati eri vanuseklassides kolm uut Eesti rekordit ning korrati ühte Eesti rekordit.

Jõhvi uuel staadionil selgusid Eesti meistrid U16, U18 ja U20 vanuseklassides ning täiskasvanute klassis. Võisteldi 4×100 m teatejooksus, 4×100 ja 4×110 m tõkketeatejooksus, 4×400 m teatejooksus, 3×800 m teatejooksus, 4×1500 m teatejooksus ning väike-rootsi teatejooksus (100+200+300+400 m).

Rapla jooksuklubi saatis võistlustulle 16 sportlast. Meie tüdrukute U16 võistkond, kuhu kuulusid Grete Korsen, Grete Einmann ja Karmel Jano, sai 3×800 m kuuenda koha. Koguaeg 7.57,92. Poiste U18 3×800 m võistlusmaal said Jesse Lauter, Kristo Ehrenpreis ja Kevin Jõesoo kaela hõbemedalid (6.19,19). „Tiim oli tubli, ikkagi teine koht. Enda jooks eriti ei õnnestunud, aga nüüd saab ainult paremaks minna,“ muljetas Erik Horni treenitav Kevin Jõesoo.

M U20 3×800 m distantsil esindasid Raplamaad Kristofer Alex Jeanty, Artur Skatškov ja Sander Piik, kes hõivasid poodiumi teise astme. Lõpuajaks fikseeriti 6.04,36. Mainimist väärib, et suudeti ületada ühtlasi ka noormeeste U20 Eesti rekord, kuid Valga SK Maret-Sport teatekolmik oli meie jooksjatest veelgi kiirem (6.03.61).

„Teatetiimi sooritusega võib üldpildis rahule jääda. Tean, et kõik andsid endast maksimumi. Loomulikult oleks soovinud vormistada võistluse võiduga, kuid loodetavasti andis võistlus kõikidele tiimiliikmetele indu juurde järgmisel võistlusel esimene koht noppida. Isiklikult võin sooritusega rahule jääda ning teatejooksu sees tegin suurepärase isikliku rekordi. Tuleb hea hooaeg!“ pajatas Sander Piik.

Meie meeste 4×400 m teatetiimi tabas seekord totaalne ebaõnn – nad nimelt diskvalifitseeriti teatevahetusalas reeglite rikkumise eest, kuigi kirja saadi päeva teine aeg. Meeskonna moodustasid Arto Kivisild, Danel Taur, Kalev Hõlpus ja Kaspar Grauen.

Naiste 3×800 m esindajatel läks õnneks märgatavalt paremini. Edukasse teatetiimi kuulusid Liliana Torn, Mirjam Piik ja Birgit Veldi (7.29,75), kes suutsid välja võidelda hõbemedalid.

„Liliana ja Mirjam tegid super töö ja sain vahetuse Jooksupartneriga täpselt samal ajal. Nende ankrunaine Kätlin Jakk läks päris hea tempoga vedama ja mul oli vaja vaid mitte maha jääda. Teise ringi tagasirgel läks juba raskemaks, aga teadsin, et ei saa tiimikaaslaste kättevõideldud positsiooni kaotada. Lõpusirge algul kasutasin taganttulija eelise ära, möödudes konkurendist. Kuigi lõpumeetrid kulgesid üsna kangelt, Jooksupartner enam ohtlikuks ei saanud ja hõbe oli meie. Tiimi tulemusega olen väga rahul ja ka enda jooks oli üsna korralik,“ rääkis Birgit Veldi.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused