16.1 C
Rapla
Esmaspäev, 25 sept. 2023
UudisedKoroonasse nakatumine on madal, ettevalmistusi tehakse sügiseks

Koroonasse nakatumine on madal, ettevalmistusi tehakse sügiseks

Kuigi koroonasse nakatunute arv ei ole viimastel nädalatel suur, ei ole haigus kadunud. 14. juuni seisuga on nakatumiskordaja R tõusnud üle ühe ning haiglaravi vajab Eestis 59 inimest.

Rapla haiglas ei olnud 10. juuni seisuga ühtegi sümptomaatilise Covidiga patsienti, kuid haigla juhataja Pille Muki sõnul on haiglas mõned koroonapositiivsed patsiendid (viis, täpsustas Terviseameti sotsiaalmeedia spetsialist Indrek Simisker), kellel Covid-19 on pigem kaasuv muu haiguse foonil, mille tõttu nad haiglaravile on sattunud.

Mukk ei jaga muret, et arstid iga külmetuse kohe Covidiks tembeldaks. „Respiratoorse infektsiooni tunnustega haigestudes on väga asjakohane kahtlustada ka koroonaviirust, sest selle esinemine on jätkuvalt tõenäoline. Nii nagu ka gripiviiruse ja paljude teiste hingamisteede viirushaiguste esinemine. Seetõttu testitakse kliinilise kahtluse puhul kõigi nende viiruste osas ja saadakse selgus. Samuti on kergesti kättesaadavad kodused koroonaviiruse kiirtestid, mida jätkuvalt soovitan kasutada, kui kodus keegi haigestub, et arvestada võimalike nakkuse leviku riskidega,” lisas Mukk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused