3.3 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
KrimiPolitsei- ja päästeteated

Politsei- ja päästeteated

Politseiteated

Kehtna vald
16. juunil teatati, et 23-aastane mees lõi elumajas 25-aastast meest, kes sai viga.

Politsei- ja piirivalveamet

***

Päästeteated

Teele kukkunud puu
15. juunil kell 10.39 käisid Lokuta päästjad Kehtna vallas Saarepõllu külas eemaldamas teele kukkunud puud.

Kits jäi auto alla
17. juunil kell 3.53 kõrvaldasid päästjad Märjamaa vallas Rangu külas Märjamaa-Koluvere maantee 5. kilomeetril auto alla jäänud kitse.

Tüdrukud põletasid pingil paberit
16. juunil kell 23.02 helistati häirekeskusesse, et Raplas Tammemäe laululaval tehakse istekohtade peal lõket. Kohale sõitnud päästjad leidsid eest kolm tütarlast, kes põletasid pingil paberit eesmärgiga sääski peletada. Neiud koristasid oma paberijäägid ära. Päästjad tuletasid tütarlastele meelde tuletegemise ohutusreegleid.

Raplas oli jões diislireostus
16. juunil kell 11.45 helistati häirekeskusesse Keskkonnaametist, et Rapla linnas Loo tänaval on Vigala jões võimalik õlireostus. Kohale sõitnud päästjad tuvastasid jõe pealt kerge diislireostuse. Päästjad leidsid sadevee kaevu, kuhu oli sattunud diislit või vana veneaegse õlivärvi jääke, mis jooksid mööda torustikku jõkke. Päästjad pesid maa-aluse torustiku puhtaks. Jõele jäi küll kerge reostuse jälg, kuid seda kokku korjata ei ole vaja, sest kogus on väike. Päästjad ei suutnud tuvastada, kust reostus algas või kes on reostuse tekitaja.

Veoauto sõitis kraavi
16. juunil kell 10.14 kutsuti päästjad Märjamaa valla Sipa külla, kus veoauto oli sõitnud kraavi. Päästjad katsid teele valgunud õli, kütuse ja jahutusvedeliku kruusaga ning puhastasid sõidutee.

Ohtlik lõke Järvakandis
19. juunil kell 12.18 käisid Järvakandi päästjad Kehtna vallas Järvakandi alevis Kalmistu teel kustutamas 1,5×1,5 suurust oksahunnikut, mis oli jäetud järelevalveta. Päästjad kustutasid suitseva lõkkeaseme kell 12.48.
Siinkohal on tark üle korrata ohutu tuletegemise reeglid.
• Enne lõkke süütamist veendu, et lõkkekoht ja selle ümbrus on põlevast materjalist puhastatud, hoonetest piisaval kaugusel ning tule tegemisega ei kaasne ohtu loodusele.
• Lõket tee vaid tuulevaikse ilmaga.
• Lõkkes tohib põletada vaid puhast (immutamata) puitu, pappi ja paberit.
• Lõket tuleb valvata ja hoida käepärast tulekustutusvahend – näiteks ämber veega, tulekustuti või veega täidetud voolik.
• Enne lõkke juurest lahkumist veendu, et see oleks täielikult kustunud. Vajadusel vala lõkkekoht veega üle või kata pinnasega.

Lääne päästekeskus

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare