spot_img
-6.3 C
Rapla
Neljapäev, 30 märts 2023
SportRapla noored debüteerisid edukalt SPIN-programmi suveturniiril

Rapla noored debüteerisid edukalt SPIN-programmi suveturniiril

Andrei Liimets

Mullu oktoobris alustas Raplas tööd spordipõhine noorte arenguprogramm SPIN. Möödunud nädalavahetusel osales võistkond Rapla United esmakordselt SPINi üle-eestilisel turniiril, kus korjati kohe ka esimesed võidud.
SPIN-programmi suveturniir tõi Lilleküla väliväljakutele ligi pool tuhat noort Haapsalust Narvani ja Tallinnast Valgani. Üks värskemaid SPINi gruppe, sügisest tegutsev Rapla United osales 16 võistkonna seas 12-14-aastaste poiste arvestuses.
„Olenemata meie vähesest kogemusest oli turniir edukas,“ hindas võistkonna treener Raimond Ojassalu. „Viiest mängust võitsime kaks, kaotasime kaks ning ühe mängisime viiki. Kõik mängud olid väga tasavägised ja napilt jäime poolfinaali kohast ilma. Poisid võitlesid lõpuni ja koju mindi positiivsete emotsioonidega.“
Lisaks jalgpallile õpetab SPIN-programm noortele erinevaid eluks vajalikke oskusi. Eriline fookus on võistkonnatöö, enesekontrolli, suhtlemis- ja konfliktide lahendamise oskuse arendamisel. „Noored tahtsid loomulikult võitu, kuid said aru, et nad ei ole veel nii palju kokku harjutanud,“ kirjeldas võistkonna eluoskuste treener Kaie Kensap esimesele hooajale joone alla tõmmanud kogemusi.
„Noored on siiski pärast aastast treenimist jalgpallis paremad. Samuti on tunduvalt paranenud üksteise ärakuulamine, üksteisega arvestamine, üksteise eemärkide teadvustamine ja arusaam, kuidas igaüks saab teise eesmärkide saavutamisele kaasa aidata. Põrumise korral ei hakka keegi jonnima, vaid püütakse uuesti ja paremini.“
SPIN-programm on tegutsenud Eestis alates 2015. aastast. Rapla noorte jaoks algab teine hooaeg augusti teises pooles.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused