16.6 C
Rapla
Neljapäev, 18 aug. 2022
spot_imgspot_img

Juunikuu kontserdirea lõpetab organist Saksamaalt

Tiiu Luht

Rapla Orelisuve eelmisel kontserdil musitseerisid Tallinna Toomkiriku organist ja sama kiriku muusikalise tegevuse juht Kadri Ploompuu ja paljudes nimekates orkestrites projektipõhiselt osalev trompetist Mart Kivi.

Kõigepealt kõlas baroki hiigelmeistrite J. S. Bachi ja G. B. Viviani muusika. Eestit esindasid kontserdikavas Heino Eller, keda peetakse tänase eesti muusika üheks rajajaks – temalt oli valitud ülipopulaarne „Kodumaine viis”; ja Ester Mägi Canto sentimentale. Urmas Sisaskilt oli valitud  viieosalisest sümfooniast Uranus teine osa Umbriel (Näiline rahu), mis kirjutatud trompetile oreliga. Seejärel mõned palad prantslastelt (G. Pierné, G. Fauré ). Ja lõpuks A. Hovhanessi palvemuusika.

Interpreedid oskasid kontserdil luua helge meeleolu, mida me tänapäeval kõik vajame.

Täna õhtul, juunikuu viimasel kontserdil, on külalisinterpreet, organist Philipp Christ Saksamaalt.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised