25.5 C
Rapla
Neljapäev, 18 aug. 2022
spot_imgspot_img

Sadolini spordihoone juurde rajatakse ronimissein

Raplas asuva Sadolini spordihoone juurde paigaldatakse kaheksa meetri kõrgune ronimissein. See avatakse pidulikult eeloleval laupäeval, 9. juulil Rapla Melu ajal.

Täpsemalt hakkab see paiknema spordihoone ning terviseraja vahelisel alal. Esialgu on planeeritud, et sein asub seal kuu aega, kuid kui huvi selle vastu on suur, võib see jääda sinna ka kauemaks. Tehiskalju kõrgus on küll kaheksa meetrit, kuid sellel on ka lühemaid radasid. Paigaldamise eestvedaja Jaagup Metsalu ütles, et see sobib nii täiskasvanutele kui ka lastele. Vastavalt sellele, kuidas on seina külge paigaldatud nukid, saab seda muuta keerulisemaks ning kergemaks.

Sellist ronimisseina ei olegi varem Raplas olnud. Kokku mahub seinale neli või viis rada raskuses 5a–6b. Kui see 9. juulil avatakse, on kohapeal ka instruktorid, et aidata nii varustuse kui ka ohutuse poole pealt. 9. juulil on Rapla Melu puhul seinal ronimine tasuta. Edaspidi on see juba tasuline. Siis viivad kogenud instruktorid tehiskalju peal läbi ka spetsiaalseid treeninguid.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised