16.1 C
Rapla
Esmaspäev, 8 aug. 2022

Teine kirjandusliku Raplamaa retk jätkas lugude lainel

Reet Saar

Päike oli kuumakraadid neljapäeval, 30. juunil juba enne kella üheksat hommikul 30 ligi kruttinud, kui kirjandusreisile suundujad Rapla keskraamatukogu juurde kogunesid. Mõnus oli astuda bussi, mille kliimaseade kosutavat jahedust pakkus. Algas teine sõit kirjandusliku Raplamaa radadel.

Esimene retk oli enne jaanipäeva. Seekordne marsruut oli Rapla–Keava–Kehtna–Põlma–Raikküla–Lipa–Märjamaa–Vana-Vigala–Kivi-Vigala, millest kokku sai kirjandust, aja- ja kodulugu tutvustav teekond.

Esimene giid oli Pille Vanker. Raplast Valtu poole sõites kõneles ta Artur Lossmannist, kes juhtis Vabadussõja ajal Eesti vägede meditsiiniteenistust ja kellele kingiti teenete eest Valtu mõisa süda. Mõisahoonet enam pole, alles on mõned abihooned, ühes neist asub kunagise omaniku järgi nime saanud Arturi trahter. Paguluses elanud Lossmann on kirjutanud ka mälestusteraamatu „Rahutus maailmas“.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised