29.9 C
Rapla
Neljapäev, 18 aug. 2022
spot_imgspot_img

Joonas Riismaa liitus Itaalia kõrgliigaklubiga

Eesti korvpalliliit

Itaalia kõrgliigaklubi Brindisi Happy Casa andis teada, et allkirjastas mitmeaastase lepingu 20-aastase Eesti koondise kandidaadi Joonas Riismaaga.
Kahemeetrine väike äär siirdus juba noorena Itaaliasse, kui treenis Siena Mens Sana noortesüsteemis ning hiljem Pistoia Basketis. Pistoias sai Riismaa viimasel kahel hooajal mängida Itaalia tugevuselt teisel liigatasemel ehk Serie A2-s. Mullu olid Riismaa keskmised numbrid Serie A2 tasemel 26 mänguga 24,9 minutit, 10 punkti, 2,9 lauapalli ja 1,1 resultatiivset söötu. Kolmepunktiviskeid tabas Itaalias kohaliku mängijana arvesse minev eestlane 37,4-protsendiliselt.
Varem Eesti eri vanuseastmete noortekoondiseid esindanud Riismaa tegi veebruaris peetud MM-valikaknas Poola vastu ametliku debüüdi ka meeste rahvuskoondises, kui mängis kahes matšis kokku 12 minutit ning tabas võõrsil ka ühe kolmepunktiviske.
Brindisi on Itaalia n-ö saapa kannal asuv ca 88 000 elanikuga linn. 1992. aastal loodud korvpalliklubi mängib 3534 pealtvaatajat mahutavas saalis ning eelmisel hooajal jäi klubi 12 võidu ja 18 kaotusega põhiturniiril 11. kohale ning play-off’i ei pääsenud. Varem on Brindisis mänginud ka Martin Jurtom. Joonas Riismaa on pärit Märjamaalt ning ta on Märjamaa korvpallikooli kasvandik.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised