-2.8 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
UudisedKehtna ja Raikküla tuletõrjeautod läkitati Ukrainasse metsatulekahjusid kustutama

Kehtna ja Raikküla tuletõrjeautod läkitati Ukrainasse metsatulekahjusid kustutama

Kehtnas ja Raikkülas kasutuses olnud kaks tuletõrjemasinat läkitati Ukrainasse, et võidelda seal metsatulekahjude vastu. Masinad läksid Ukraina poole teele Kehtna päästekomando eest kolmapäeval, 13. juulil. Lisaks masinatele läks kaasa ka kogu vajalik varustus, et metsatulekahjudega võidelda.

Seni oli üks tuletõrjemasin olnud kasutuses Kehtna päästekomandos ja teine Raikkülas. Mõlemad on ehitatud spetsiaalselt selleks, et võidelda metsatulekahjudega. Kõik kulud autode läkitamiseks kattis Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit (EMPL). Ukraina tuletõrjujatele vajaliku abi saatis teele MTÜ Raplamaa Tuletõrjekapital. EMPL võttis enda peale ka masinate varustamise. Koos autodega läks Ukrainasse viis uut Husqvarna mootorsaagi, kiivrid, labidad ja saagidele vajalik kütus ning õli. Masinad ja varustus lähevad Põhja-Ukrainas asuva Žõtomõri oblasti päästjate kasutusse.

„Sõjas ei lähe vaja ainult sõjatehnikat, suur surve ja vajaliku varustuse puudujääk on ka tagalas. Teame hästi, kui suurt kahju tekitavad metsatulekahjud ning kui vajalik on nendega võitlemiseks korralik varustus,“ ütles EMPLi tegevjuht Henrik Välja.

„Meie päästekomandol on olemas moodsam mobiilne metsakustusmasin ning GAZ ei leidnud enam Eestimaal piisavalt kasutust. Seepärast on meil väga hea meel, et eakamad, ent töökorras tuletõrjeautod saavad uue elu Ukrainas, kus neid on väga-väga vaja,“ ütles Kehtna päästekomando pealik Eno Hermann.

Tuletõrjeautode Ukrainasse toimetamise korraldusliku poolega aitas kaasa Tallinna vanalinna Rotary klubi. Abivajaduse Ukrainast vahendas Riigikogu liige Heiki Hepner ja kohapealse suhtluse korraldas Eesti suursaatkond.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare