1.6 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
KrimiPolitsei- ja päästeteated

Politsei- ja päästeteated

Politseiteated

Kehtna vald
11. juulil alustati menetlust selles, et täpselt tuvastamata ajal murti Kehtnas ukse lõhkumise teel sisse ehitusjärgus tanklahoonesse, kust varastati esialgsetel andmetel erinevaid tööriistu. Täpne kahju on selgitamisel.
11. juulil alustati menetlust selles, et 27. juunil varastati Kehtnas õppehoonest päikeseprillid. Kahju on esialgsetel andmetel 215 eurot.

Märjamaa vald
5. juulil alustati menetlust selles, et täpselt tuvastamata ajal varastati talu hoovist küttepuid. Täpne kahju on selgitamisel.
8. juulil alustati menetlust selles, et täpselt tuvastamata ajal on vallas asuval kinnistul jäetud ketis ja puuris peetud koerad toidu ja piisava joogiveeta.

Rapla vald
6. juulil alustati menetlust selles, et 5. juuli ja 6. juuli varahommiku vahel on võetud töökoja platsilt omavoliliselt sõiduk GAZ 53B, sõidetud sellega u 1,6 km kaugusele ja jäetud sinna maha.

Arvutikelmus
11. juulil alustati menetlust selles, et 22. juunil helistas tundmatu inimene 62-aastasele naisele ning väitis, et tema Google’i kontole on sisse häkitud. Pahavara vältimiseks pidi kannatanu oma telefoni laadima AnyDesk programmi, mida naine ka tegi. Seejärel öeldi naisele, et on oht, et tema nimel avatakse arvelduskontosid ning võetakse laene. Hiljem helistas kannatanule taas tundmatu inimene, kes tutvustas ennast pangatöötajana ning ütles, et laenude tühistamiseks peab naine nende taotlused Smart-ID abil kinnitama, mida ta ka tegi. Hiljem selgus, et naise arvelt on kantud petturite poolt tundmatule arvele 5100 eurot, mida ei ole võimalik tagasi saada.

Politsei- ja piirivalveamet

***

Päästeteated

Liiklusõnnetus Kohilas
5. juulil kell 15.12 teatati, et Kohila alevis Lõuna tänaval on toimunud liiklusõnnetus. Päästjad likvideerisid kütuselekke ning rahustasid juhti, kes oli õnnetuse tõttu šokis.

Päästjad kustutasid lõkkeid
7. juulil kell 13.07 helistati Häirekeskusesse, et Rapla vallas Suurekivi külas Aeli järve ääres suitseb lõkkekolle, mille ümber on näha ka suitsevat turbapinnast. Helistaja üritas ise kustutada, kuid kartis, et ei jõua tulekoldeni. Kohale jõudnud Vahastu vabatahtlikud kaevasid lõkke umbes poole meetri ulatuses lahti ning loputasid 200 liitri veega üle.
10. juulil kell 14.57 käisid päästjad Rapla linnas Viljandi maanteel kustutamas lõket, mille suits häiris naaberkruntide elanikke. Päästjad kustutasid lõkke, kus põletati märgi oksi.

Põllul põles traktor
10. juulil kell 15.05 kutsuti päästjad Märjamaa valda Vigala-Vanamõisa külla, kus põllul põles traktor. Kohapeal selgus, et traktori omanik oli lõpetanud heinaniitmise äikesetormi ajaks ja jätnud tehnika põllule seisma ning läinud koju. Mõne aja möödudes avastas mees, et traktor põleb põllul. Omanik proovis seda pulberkustutiga kustutada, kuid ebaõnnestunult. Päästjad kustutasid väikese traktori, mis hävis tules täielikult.

Elumaja õnnestus päästa
9. juulil kell 18.20 sai Häirekeskus teate, et Rapla vallas Oela külas põleb lahtise leegiga umbes 350-ruutmeetrine vana laut, millest umbes 10 meetri kaugusel on elumaja. Kohale sõitnud päästjad asusid kohe kaitsma lähedal olevat hoonet, mis õnnestus viimasel hetkel päästa. Kella 19.57-ks oli tuli lokaliseeritud, päästjad otsisid veel tulepesi ning tegid järelkustutust. Õnnetuses keegi viga ei saanud. Päästetöödega tegelesid Järvakandi, Kehtna, Kohila, Märjamaa ja Rapla kutselised ning Varbola vabatahtlikud päästjad. Põlengu tekkepõhjus ei ole teada.

Vanainimene aidati pööningult alla
9. juulil kell 11.54 käisid päästjad Rapla vallas Tolla külas, kus vanainimene oli roninud pööningule ega saanud sealt enam alla. Päästjad saagisid osa talasid läbi ning aitasid ta alla. Vanahärra anti üle kiirabile.

Lääne päästekeskus

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare