9.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
SportRaplamaa korvpallurid krooniti Eesti naiskonna koosseisus Euroopa meistriteks

Raplamaa korvpallurid krooniti Eesti naiskonna koosseisus Euroopa meistriteks

Seeniorkorvpalli Euroopa meistrivõistlustel läks Eesti võistkondadel väga hästi, koju toodi 3 kuldmedalit: 30+, 55+ naiskonnad ja 75+ meeskond; hõbe läks 35+ naiskonnale, 60+ meeskond sai kaela pronksmedalid ning 40+ meeskond platseerus 5. kohale.

55+ kuldmedalitega pärjatud naiskonnas osalesid ka neli Rapla spordikooli kasvandikku: treenerite Meeri ja Rein Kadarpiku grupis korvpallimänguga alustanud Marelle Grünthal-Drell, Kersti Petjärv, Ene Ottender ja Margit Konno.

25. juunist 3. juulini toimusid Hispaania linnas Malagas FIMBA Maxibasketball 11. Euroopa meistrivõistlused seeniorkorvpallis. Kuna pandeemia tõttu oli jäänud vahele juba kaks võistlushooaega, oli seekord huvi osalemise vastu rekordiline: registreeriti 180 võistkonda kokku üle 2000 korvpalluriga vanuseklassides 30+ kuni 75+. See oli suurim osalejate arv FIMBA Maxibasketball võistluste ajaloos. Eestist osales turniiril 6 võistkonda: 30+, 35+ ja 55+ naiskonnad ning 40+, 60+ ja 75+ meeskonnad.

Võistluste sportlik tase oli kõrge, esindatud olid tuntud korvpalliriigid nagu Itaalia, Saksamaa, Serbia, Inglismaa, Sloveenia jt. Suure osalemissoovi tõttu oli osavõtjaid ookeani tagant Ameerika Ühendriikidest, Brasiiliast, Argentiinast, Peruust, Kolumbiast jm. Kahjuks olid sõja tõttu sunnitud kõrvale jääma Ukraina võistkonnad ning mõistetavalt ei pääsenud osalema ükski Venemaa ega Valgevene võistkond.

Võistkonnad väljaspoolt Euroopat osalesid turniirisüsteemis, kuid paremusjärjestuse selgitasid omavahel, sest tegemist oli Euroopa meistrivõistlustega, kus võisteldi Euroopa meistritiitlitele. 55+ vanuseklassis oli konkurents päris tihe, osales 8 Euroopa naiskonda: Saksamaa, Itaalia A ja B Team, Suurbritannia, Iirimaa, Läti, Tšehhi ja lisaks 4 naiskonda Ameerika mandrilt: Peruu, Kolumbia, Brasiilia ja Argentiina. Alagrupimängudes võitis Eesti Kolumbiat ja Suurbritanniat, veerandfinaalis Itaalia A võistkonda, poolfinaalis Iirimaad ning finaalivastaseks oli Läti naiskond. Kuldmedal läks Eestile, hõbe Lätile ning pronks Saksamaale.

60+ pronksimeeskonnas mängis ka Raplast pärit Alvar Kaur, kes ühtlasi abistas paaril korral 55+ naiskonda treenerina. 30+ naiskond sai seekord lisaks medalitele eelkõige palju võistluskogemust, sest mängis 35+ naiskondadega koos, kuna noorimat vanust rohkem seekord turniirile ei registreerunud. Ka 30+ naiskonnas osales kaks Rapla korvpallikoolist sirgunud korvpallurit – Kerli Haas ja Kadri Kruusimägi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare