13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
UudisedLegendaarne Konsumi kaevupump on ühistu juubeli puhul taas tagasi

Legendaarne Konsumi kaevupump on ühistu juubeli puhul taas tagasi

Kui 2002. aastal kerkis Raplasse Konsum, ehitati kauplusse sisse ka 1901. aastast alates hoovis olnud pumbakaev, mis andis vett ümberkaudsetele elanikele. See kaev oli toona ainus, mis kunagisest vanade puitmajadega kaubahoovist säilis.

Seoses Konsumi renoveerimise ja tootmispinna suurendamisega 2013. aastal pidi aga kaev paraku lahkuma, kuna selle koha peale rajati kondiitrilett. Nüüd, kui Konsum tähistab oma 20. sünnipäeva, on legendaarse kaevu pump aga tagasi toodud, et meenutada toredaid vanu aegu. Rapla Tarbijate Ühistu juhatuse esimees Väino Sassi sõnas, et nad on hoidnud kaevupumpa lihtsalt laos, igaks juhuks. „Mõtlesime, et ajalooürikute mõistes on see rariteetne asi, see võib ju alles olla,” sõnas Sassi, lisades, et ega tänapäeval sellist pumpa enam saada ei ole, vee kaevust kättesaamiseks pole enam tingimata sellist käsipumpa vaja.

Kaevupump asub kondiitrileti kõrval ja sinna jääb see poe juubelinädala, ehk selle pühapäeva lõpuni. Õige poe sünnipäeva päev ongi pühapäev ja Sassi sõnas, et sel päeval peavad nad kõige enam meeles Konsumi töötajaid, lubades neil poe tavapärasest kaks tundi varem kinni panna, et omakeskis peoõhtut tähistada.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare