6.1 C
Rapla
Laupäev, 13 apr. 2024
UudisedAugustikuu luulelõuna külalised on Lauri Räpp ja Anne-Mai Tevahi

Augustikuu luulelõuna külalised on Lauri Räpp ja Anne-Mai Tevahi

Irina Vahtra, Rapla keskraamatukogu kultuurikorralduse spetsialist

Autorid esitlevad oma loomingut, räägivad inspiratsioonist ja esinemiskartusega toimetulekust.

Tartlasest kirjanik, väikeettevõtja ja maailmarändur Lauri Räpp tuli esimeste luuleridadega avalikkuse ette vaid mõni aasta tagasi. Tema luuleridu jagatakse tihti sotsiaalmeedias. Ta kirjutab sellest, mis talle endale korda läheb, kuid suudab seda teha moel, mis liigutab veel väga paljusid.

Kirjutamine on tema kirg ja elustiil. Tänu raamatuarmastusele ja suurele lugemusele on Lauri omandanud laia sõnavara ja silmaringi ning oskuse lugusid jutustada. Lauri Räpp on enda kohta öelnud: „Tartu Ülikoolis omandatud bakalaureuse- ja magistrikraad ning 25-aastane kogemus väikeettevõtjana on mulle õpetanud kohusetunnet ja täpsust. Seljakotirändurina maailma avastamine on mind kujundanud paindlikuks, teistega arvestavaks. Ma kohanen kiiresti erinevates olukordades ja ei karda mugavustsoonist eemaldumist. Tänu sellele märkan asju, mida teised ei näe. Kõik kokku on mulle andnud oskuse nähtust, kogetust ja kuuldust lugusid jutustada.“

Lauri sulest on ilmunud proosaraamatud „See ei ole minu Kuuba“ (2015), „Linn on minu: Tartu tahavaatepeeglis“ (2016), „Maailma lõpus on kohvik“ (2018), „Minu Tartu: väljast väike, seest suur“ (2019), luule ja lühiproosa kogumik „Lihtsate asjade tähtsus. Tähtsate asjade lihtsus“, mis võitis 2021. aastal parima luuleraamatu auhinna.

Anne-Mai Tevahi on Tartust pärit näitleja ja luuletaja. Loomingulise ühenduse Must jaAm asutaja. Küsimusele, kuidas temast sai luuletaja, on Anne-Mai vastanud nii: “Mul ei olnud kunagi plaani luuletajaks hakata. Looming oma luuleridadega on ise minu juurde end seadnud ja tee leidnud. Kirjutan siis, kui tunne peale tuleb. Mingid mõtted ja sõnad põimuvad ja nii minu luuletused sünnivadki.“

Anne-Mai on kirjutanud luuleraamatu „Puudutatav“ (2018) ja luulekogu „Ma hingan su armastust“ (2021), millest on inspireeritud samanimeline luulelavastus. Ta on mänginud paljudes rollides ja pälvinud mitmeid näitlejapreemiaid.

Ta on kirjutanud laulusõnu ja mitmeid vahetekste. Näiteks Tartumaa tantsupidudele „Hingepuu“ (2016) ja „Vaba sada“ (2018).

Anne-Mai ja Lauri on ühiselt kirjutanud erinevate sündmuste vahetekste. Näiteks äsja Pootsi veinimõisas aset leidnud Tšellopoiste kontserdile. Lisaks kirjutatakse ühiselt laulusõnu. Neil on ka vestlusõhtu “Luulest lugudeni”, kus räägitakse loovinimese käänulisest teekonnast ja loetakse ette oma loomingut.

Luulelõuna on 3. augustil kell 13 Rapla keskraamatukogus.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare