14.4 C
Rapla
Esmaspäev, 15 aug. 2022
spot_imgspot_img

Vana-Vigala võõrustas maadlusveteranide kokkutulekut

Eesti Maadlusveteranide Ühendus korraldas oma igasuvise endiste maadlejate kokkutuleku Vana-Vigalas. Kokkutuleku lipu heiskas Heiki Nabi esimene treener Tiit Madalvee.

Eesti Maadlusveteranide Ühendus (EMVÜ) korraldab igal suvel endistele maadlejatele kokkutuleku. Tänavu kogunesid veteranid 23.-24. juulil Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskoolis. Kahepäevasest kokkutulekust võttis osa ligikaudu kuuskümmend endist Eesti maadlejat. Mitmed neist tulid Vana-Vigalasse koos abikaasaga.

Kokkutulek sai alguse laupäeva keskpäeval Vana-Vigala mõisahoone ees lipuväljakul, kui masti tõmmati Eesti Maadlusveteranide Ühenduse lipp. Lipu heiskasid tuntud maadlustreener Tiit Madalvee ja Eidapere kandist pärit endine maadleja Kalju Liiva. Päev jätkus ühispildi tegemise ning lõunasöögiga.

Ilmataat oli kokkutulekut õnnistanud päikesepaistelise päevaga. Veteranid käisid ka Vigala piirkonnas ekskursioonil, mille käigus sõideti muuhulgas mööda Gerd Kanteri kodutalust. Veel käidi Põrgupõhja punkri juures maitsmas leiba ja soolapekki, külastati Sillaotsa talumuuseumi ning käidi külas Olev Nisumaal tema kodutalus. Pärastlõunal toimus EMVÜ juhatuse koosolek ning samuti üldkoosolek. Õhtu poole sai kuulata loengut Vigala piirkonna koduloost, millele järgnes pidulik õhtusöök.

Endised maadlejad on tavapäraselt kokku saanud iga aasta juulis. EMVÜ kokkutulek toimus 48. korda ning selle peakorraldaja oli Madis Iganõmm. “Täna hakkame juba mõtteid mõlgutama, kuidas korraldada maadlusveteranide 50. kokkutulekut. Kõige esimene kokkutulek toimus Kabli rannas ning seal on ka kivi, mis seda sündmust meenutab. Plaanime ka viiekümnenda kokkutuleku korraldada just seal,” rääkis Iganõmm.

EMVÜ tegevus käib aasta ringi. Näiteks on veteranid kutsutud erinevatele võistlustele võitjaid autasustama. Samuti võetakse jõudumööda osa Eesti maadlusliidu tööst. “Aga kõige põhilisem sündmus on ikkagi kokkutulek. Meie organisatsiooni jaoks on see suur sündmus,” sõnas Iganõmm. Aastate jooksul on osalejate arv kõikunud. Seekord oli osalejaid umbes 60 ning see ongi Iganõmme sõnul keskmine arv. Igal aastal toimub kokkutulek Eesti eri paigas.

“Üks põhjus, miks me täna siin oleme, on kindlasti see, et Vigala piirkond on Eesti mõistes tõeline kultuuriait. Teine põhjus on see, et asukoht pidevalt vahetuks. Eelmisel aastal olime näiteks Olustveres ja ühel aastal käisime Naissaarel,” rääkis Iganõmm. Rapla maakonnas on EMVÜ kokkutulek toimunud varemgi. 1983. aastal koguneti Paekülas, 2000. aastal Vana-Vigalas ning 2010. aastal Toosikannu puhkekeskuses.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised