14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
SportRapla maakonna tugevamad võistlemas lamades surumises

Rapla maakonna tugevamad võistlemas lamades surumises

Kalev Kotto, Rapla RJSK treener

23. juulil toimusid Nõos Eesti meistrivõistlused klassikalises lamades surumises. Rapla maakond oli esindatud kahe klubiga: Märjamaa SK ja Rapla Raskejõustiku SK. Märjamaa on Eesti MV-l aastaid esindatud olnud, aga Rapla jaoks olid need esimesed võistlused klubina.

Märjamaa SK-d esindas seekord kolm võistlejat – kaks noort ja vanameister Mihkel Laurits. Noortele oli see esimene kord osaleda Eesti MV-l. Poisid olid tublid. Jaspar Pirs sai kehakaalus -66 kg tulemusega 55 kg 2. koha ja Lauri Paisu kehakaalus -83 kg tulemusega 55 kg 4. koha.

Vanameister Mihkel Laurits võitis oma vanuserühmas M4 tulemusega 112,5 kg. Lisaks üritas veel kahel korral raskust 117,5 kg, mis oleks olnud ka uus Eesti rekord M4 vanuserühmas. Seekord see kahjuks ebaõnnestus ja jäi järgmiseks korraks. Märjamaa SK sportlased saatis põrandale treener Heino Maiste.

Rapla Raskejõustiku SK meeskonnas oli kümme võistlejat – 5 noort (1 neiu), 1 juunior ja 4 vanakest. Selline võistlus on hea proovikivi, kuidas õnnestub sportlastel lisaks heale füüsilisele vormile hakkama saada pingega. Trenni ja võistluse olustikud on väga erinevad, mis vajab harjumist ja kogemusi. Eriti vajalik on see noortele, kellel võistluskogemust veel napib.

Rapla RJSK meeskonna jaoks oli tegu õnnestunud võistlusega. Erinevates klassides tehti rekordeid, võideti, saadi medaleid ja karikaid. Esimesena läks võistluspõrandale meie ainuke neiu Johanna Rasmann. Johanna oli väga tubli ja saavutas oma esimestel Eesti meistrivõistlustel isiklikku rekordit kordava tulemusega 50 kg kehakaalus -76 kg 2. koha noorte arvestuses. Noored poisid olid samuti oma esimestel Eesti meistrivõistlustel ja nende tulemused olid noorte arvestuses järgmised.

Karl Aleksander Aedla sai kehakaalus -93 kg tulemusega 107,5 kg 2. koha, Karel Valter kehakaalus -105 kg tulemusega 50 kg 2. koha, Marten Oberg kehakaalus -83 kg tulemusega 90 kg 3. koha ja Taavi Link kehakaalus -93 kg tulemusega 80 kg 4. koha.

Tiimi ainuke juunior Tanel Männisalu võitis oma isikliku rekordi 140 kg surumisega kehakaalus -83 kg juunioride arvestuses 2. koha. Juunioride absoluutarvestuses sai Tanel 3. koha karika. Jüri Haud võitis Eesti meistritiitli oma isiklikku rekordit kordava 162,5 kg kehakaalus -83 kg. See oli Jürile kolmas meistritiitel. Tanel Volmer tegi hea võistluse ja surus 160 kg. Viimase katse 165 kg õnnestumise korral oleks see andnud 3. koha. Kahjuks katse ebaõnnestus ja jääb järgmist võistlust ootama.

Meie raskeim mees Martin Kask tõestas jälle, et ka keset suve saab teha isiklikke rekordeid ja viis oma surumise rekordi 160 kg peale. Martin läheb aastatega aina tugevamaks ja tulevikus võib oodata väga häid tulemusi.

Rapla Raskejõustiku SK meeste kohad absoluudi arvestuses:
– Jüri Haud kehakaalus -83 kg tulemusega 162,5 kg 1. koht
– Tanel Männisalu kehakaalus -83 kg tulemusega 140 kg 6. koht
– Tarvo Heinroos kehakaalus -83 kg tulemusega 137,5 kg 7. koht
– Tanel Volmer kehakaalus -93 kg tulemusega 160 kg 5. koht
– Martin Kask kehakaalus +120 kg tulemusega 160 kg 5. koht

Esimest korda võtsime Eesti MV-st osa meeste meeskonnaga (arvesse lähevad nelja parema suruja IPF-i GL punktid). Eesti MV-l saavad meeskonnana osaleda ainult EJTL-i registreeritud klubid. Saavutasime kuue klubi arvestuses Sparta SK ja TÜASK-i järel kolmanda koha. Meie meestest läksid võistkonna arvestusse Jüri Haud, Tanel Männisalu, Tarvo Heinroos ja Tanel Volmer. See on esimene kord, kui Raplamaa klubi tuleb Eesti MV-l surumises meeste meeskonnaga kolme hulka. Märjamaa SK on saavutanud parematel aegadel esikolmiku kohti noorte ja juunioride arvestuses.

Kõik Raplamaa raskejõustiklased on oodatud võistlema novembri alguses Raplamaa meistrivõistlustele jõutõstmises Märjamaal. Märjamaa SK ja Rapla Raskejõustiku SK ootavad ühinema poisse ja tüdrukuid, kes tahavad saada sama tugevaks.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare