12.2 C
Rapla
Kolmapäev, 27 sept. 2023
UudisedAlgas Märjamaa folk ja Märjamaa päevad

Algas Märjamaa folk ja Märjamaa päevad

Peale seda, kui sai avatud Märjamaa staadion, said täna, 4. augustil alguse ka XVII Märjamaa folk ja XXV Märjamaa päevad. Avamisel rääkis esmalt Kalev Järvela ühtekuuluvustundest ja identiteedist, mis ongi põhjuseks, miks folk ja Märjamaa päevad järjepidevalt on toimunud.

Avatuks kuulutas mõlemad sündmused vallavanem Meelis Välis, kes sõnas, et kuigi koroona tõttu on kultuuriga tegelemine olnud löögi all, siis neil on suudetud oma ürituste järjepidevus säilitada, seda tänu tublidele kollektiivijuhtidele ja inimestele, kes tahavad tantsida, laulda ja pilli mängida. Välis tõi välja ka mõned sündmused, mis lähipäevil folgil ees on ootamas. Näiteks on tulemas spordipäev, discgolfi võistlus, ööorienteerumine, autode näitus, käsitöölaat, peakontsert simmaniga ja lõõtspillipäev. Ajavahemikus 1.-7. august toimub ka Märjamaa kodukohvikute päevad.

Märjamaa päevade osaks on saanud ka kaunite kodude tunnustamine. Need tegi teatavaks haldusosakonna juhataja Margus Vaher, kes sõnas, et tore on näha, et valla kaunite kodude loojad lähevad aina nooremaks, tehes vanemale põlvkonnale oma kaunite mõtete teokstegemisega silmad ette. Seda kaunidust märkavad ka teised ja Vaher tõi näite, kuidas õpilasmalevas olnud Ukraina noored sõnasid, et Märjamaa näeb väga ilus välja.

Tavaks on saanud, et kaunim kodu valitakse nii hajaasustusest, kui tiheasustusest, ehk Märjamaa alevist. Hajaasustuses sai kaunima kodu tiitli Rangu külas Lauri kinnistul asuv Triin ja Jan Savtšuki kodu. Alevis tunnistati kaunimaks Kasti tee 32 asuv kodu, kus elavad Riina ja Tiina Herkel. Kauni elamu tiitel läks Kivi-Vigala külla aadressile Valge tn 1, kus korteriühistu esindaja on Heli Lints. Kaunima ettevõtte tiitli pälvis Laukna külas asuv Viduva talu, kus Evely ja Denis Kaibijainen tegelevad turismindusega. Aasta küla tiitel läks aga Vana-Vigalasse, kus külavanemaks on Raivu Ülemaante.

Sel aastal osaleb Märjamaa folgil kolm külaliskollektiivi piiri tagant ja üks Eestist- Lätist Gaujmalietes ja Labakije Gadi, Ukrainast Perlynka ning koreograafiaansambel Kolor Tallinnast. Piiritagant tulnud külalised näitasid ka oma tantsuoskusi ning kaks rühma paistsid silma sellega, et koos tantsivad mitmed põlvkonnad.

Kaunite kodude tunnustamisele ja tantsude vaatamisele järgnes muusikaline mõtisklus Märjamaa kooridelt, pealkirjaga „Kuhu suundud, koduplaneet?”, kus peateemaks oli prügi ja ületarbimine. Tänast päeva lõpetab aga ansambel Antsud, kelle muusika järgi kindlasti tantsida saab ja kellele jalakeerutust väheks jääb, on oodatud festivaliklubisse, kus muusikat teeb Wäega Ea Bänd.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused