14.9 C
Rapla
Kolmapäev, 19 juuni 2024
UudisedMärjamaa folgi väliskülalised tutvustasid oma folkloori Raplas

Märjamaa folgi väliskülalised tutvustasid oma folkloori Raplas

Märjamaa folgi ajal on tavaks saanud, et folki väisavad väliskülalised annavad väikese kontserdi ka Raplas. Täna pärast lõunat esinesidki Rapla Keskväljakul Perlinka Ukrainast ja Labakije Gadi Lätist. Mõlemad on ka varem Märjamaa folgil esinemas käinud.


Neljapäevasel avamisel Märjamaa keskväljakul tutvustas Kalev Järvela piiri tagant tulnud külalisesinejaid ja Läti rahvatantsugrupi Labakije Gadi kohta sõnas ta, et koos tantsivad mitmed põlvkonnad ja nad tunnevad end kui üks suur perekond. Eks koos on tantsitud ka juba 30 aastat. Rahvatantsujuht Riho Pohla on oma tantsijatega mitmeid kordi neil ka Lätis külas käinud ja öelnud, et tantsimisega on seal natuke keeruline, kuna külalislahked lätlased söödavad-joodavad nad alati silmini täis.

Foto: Siim Solman.

Ukraina rahvatantsurühm Perlinka on natuke noorem, 25-aastane, ja seal tantsivad koos lausa neli põlvkonda. Nende tantsurühm on rohkearvuline ja esitatavad tantsud lõbustusteemalised. Neil endil on aga tegelikult raske praegu Eestis olla, kuna viimased uudised ütlevad, et nende kodurajoonist evakueeritakse inimesi. Mure oma kodukoha ja lähedaste pärast ei paistnud küll tantsijate nägudest esinemise ajal ei eile ega täna silma. Nende tantsud oli hästi hoogsad ja kiired. Kõige rahulikum oli nende esimene etteaste, katkend pika ajalooga pulmatraditsioonist, kus näiteks riietati pruuti.
Läti tantsurühma esinemine oli küll ukrainlastega võrreldes rahulikum, kuid nendegi etteastest paistis läbi rõõm ja rahuolu ning nakatav energia.
Mõlemat tantsurühma saab näha veel õhtul Märjamaa folgil ja hommeõhtusel peakontserdil.

Foto: Siim Solman.
Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare