-0.1 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
SportAvis Utilitas Rapla koosseis hakkab ilmet võtma

Avis Utilitas Rapla koosseis hakkab ilmet võtma

Rapla korvpallikool on viimastel päevadel teatanud järjest uute mängijate liitumisest Avis Utilitas Raplaga. Viimati anti teada, et meeskonnaga on liitunud ameeriklasest mängujuht Tyler Cheese. 25-aastane ning 196 sentimeetri pikkune mängumees võib täita nii mängujuhi kui ka viskava ääremängija rolli.
Cheese siirdus pärast ülikooli Euroopasse, kus tema esimene välisklubi oli Itaalia profiklubi Universo Treviso Basket. Lisaks on ta mänginud Põhja-Makedoonias, Soomes ja möödunud hooajal Saksamaa ProA liigas Ehingen Urspringi ridades. Saksamaal mängitud põhihooajal kogunes tema statistikutesse keskmiselt 18,1 punkti, 5,1 lauapalli ja 4,6 söötu mängu kohta.
Avis Utilitas Rapla peatreener Arnel Dedič kommenteeris Cheese’i liitumist nii: “Tyler on mitmekülgne mängija, kes tajub ja oskab mängutempot kontrollida. Ta on nutikas mängujuht, kes suudab samas ka efektiivselt skoori teha ja sööte näha. Mis kõige tähtsam, meil on PG (viskav ääremängija – toim.), kes hoolitseb oma meeskonna eest, tegutseb otsusekindalt, temas on liidri omadused. Ta on andekas, suure potentsiaaliga mängija, ootan põnevusega temaga koos töötamist.”
Cheese on tegelikult juba teine välismaalane, kellega Avis Utilitas Rapla käed lõi. Esimene oli USA ja Austraalia päritolu Kendall Stephens. Ta on teinud tegusid ülikooliaastatel Nevadas, siirdunud sealt Hispaania kõrgliigasse ja saanud täiendavat kogemust Austraalia suveliigas mängides.
Kendall mängis just viimase kolledži aasta Nevadas, Wolf Packi ridades, kus sooritas oma konverentsi kolmepunktivisete rekordi, tabades 126 kaugviset, mis oli USA top 5 tulemus. Rapla korvpallikooli tegevjuht Jaak Karp kommenteeris Stephensiga lepinguni jõudmist: „See on meie jaoks esmakordne olukord, kus sellele positsioonile palkame välismaalase, esialgse soovi järgi pidi see koht konkreetsele Eesti mängijale kuuluma. Kendalli puhul peaks tegemist olema korraliku „püssiga“, kes ülikooli lõpetamise järel palgati otse Hispaania tippliigasse, mis tookord veel natuke liiga suureks ampsuks osutus. Austraalias jätkunud karjäär aga kinnitas, et tegemist on korraliku mängumehega.“
Samuti on selgunud, et uuesti tõmbab Avis Utilitas Rapla särgi selga Marek Ruut, kes vahepeal mängis teises liigas. Nüüdseks on Avis Utilitas Rapla sõlminud uueks hooajaks lepingu seitsme mängijaga: Markus Ruubel, Indrek Sunelik, Tormi Niits, Sven Kaldre, Marek Ruut, Kendall Stephens ja Tyler Cheese. Samuti on meeskonnal ka uus peatreener Arnel Dedič.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare