17.2 C
Rapla
Laupäev, 15 juuni 2024
MatusekuulutusJärelhüüe: Valve Viljak

Järelhüüe: Valve Viljak

VALVE VILJAK
10. IV 1948 – 1. VIII 2022

Valve Viljak oli Järvakandi lasteaia juht aastatel 1976–1990. Töökaaslastele on ta meelde jäänud elurõõmsa, südamliku, kaastöötajaid mõistva, hea konfliktide lahendajana, kaaslaste ja lastevanemate poolt kõrgelt hinnatuna. Võib julgelt öelda, et ta oli üks parimatest Järvakandi lasteaia juhatajatest läbi aegade.

Valve Viljak oli Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Järvakandi Pauluse koguduse liige. Kirikuehitaja Rein Ranne meenutab Valvet: Ta oli Järvakandi kirikuelu korraldamisel A ja O. Töömurdja, kes püüdis võib-olla liiga palju ise ära teha. Korrektne ja hinnatud teekaaslane. Kaasaelaja oma endistele Maidla lastekodu kasvandikele nii heas kui ka halvas.

Aiamaanaaber: Kui toimunuks kaunimate aiamaade konkurss, oleks võitja Valve. Nii kaunis, kui oli tema aiamaa, oli hingelt ka Valve ise. Tundub, et tema elu eesmärk oligi kaasinimeste aitamine.

Valve oli ääretult südamlik, rõõmsameelne, osavõtlik, abivalmis, kuldsete kätega, kunstimeelega, juhioskustega tohutult andekas inimene. Ja milline huumorimeel veel! Valve oli suure südamega kaunis naine. Talle meeldisid väga ehted ja ta kandis need ka alati välja. Ta oli väga maitsekas inimene.

Valve oli juht suure algustähega – ta ei seisnud ega vaadanud kunagi pealt, vaid lõi alati ise käed külge. Tööd ta ei kartnud. Kui vahel ka tundus, et ta on väsinud, paistis tema kavalates silmades alati naeratus. Ei meenu, et Valve oleks kunagi kurtnud. Tema töö Maidlas ei olnud just kergete killast – lastekodu lastele oli ta kui hea haldjas. 2012. aastal pärjati Valve Eestimaa uhkuse tiitliga. Valve on ja jääb Järvakandi auks ja uhkuseks!
Head teed Sulle, armas Valve!

Järvakandi kogukond

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare