4.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedRapla linna jõulukuusk võeti maha

Rapla linna jõulukuusk võeti maha

Rapla linna jõulukuusk oli oma aja ära elanud ning teisipäeval, 9. augustil võeti ta maha. Tööd viis läbi arboristiteenust pakkuv ettevõte Pan Tiit OÜ. Haigest puust vabanemine võttis aega terve pärastlõuna.
Rapla linna jõulukuusk asus kirikupargis, Vigala jõe kaldal. Jõulukuusena on seda kasutatud juba aastaid. Jõulutuled on seal süüdatud igal aastal esimesele advendile eelnenud laupäeva õhtul. Piduliku tseremoonia käigus laulsid kohaletulnud inimesed jõululaulu “Oh, kuusepuu” ning laulmise ajal süüdati ka tuled. Nüüdseks oli see kuusk jäänud vanaks ja haigeks.
Pan Tiit OÜ esindaja Tiit Kesküla ütles enne töö alustamist, et see 23-meetrine kuusk oli tegelikult juba surnud ning oligi vaja maha võtta. Tüvi ja oksad koristati ära, kännu freesimine jääb aga Kesküla sõnul tänase peale.
Rapla vallavalitsuse teates on kirjas: “Rapla linnas on juba aastaid ehitud jõulupuuks kirikuaia taga jõepargis kasvavat ligi 23 m kuuske. Nüüd vaevab kahjuks 90-aastast vanakest haigus ja uut talve ta vastu ei pea. Nii saigi 9. augustil tema aeg otsa ja ta võeti maha. 26. novembril süütame küünlad kõrvalasuval kuusepuul.”
Ka Rapla kirikuõpetaja Mihkel Kukk ütles, et puu langetamine oli vältimatu. Kohe selle kõrval kasvab veel üks kuusk, mida saaks kasutada linna järgmise jõulupuuna. Veel pakkus ta välja, et ka kirikuaias on üks kuusk, mida saaks soovi korral samamoodi linna jõulupuuna kasutada.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare