6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
SportNõlvaku ja Tiisaare laeks jäi Münchenis kaheksandikfinaal

Nõlvaku ja Tiisaare laeks jäi Münchenis kaheksandikfinaal

Eesti rannavolle esipaar Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar võistlesid möödunud nädalal Euroopa meistrivõistlustel, kus nende laeks jäi kaheksandikfinaal. Seal tuli eestlaste vastaseks Austria paar Julian Hörl – Alexander Horst, kes võitsid mängu 2:1 (18:21, 21:18, 15:8).
Tegemist oli võrdsete vastastega, kuid eestlasi võis enne matši pidada pigem favoriitideks. Seda näitasid nad ka esimeses geimis, mille võitsid 21:18. Ühel hetkel tegid Nõlvak ja Tiisaar lausa vahespurdi 11:2 ning läksid seeläbi geimidega 1:0 juhtima. Sarnaselt esimesega kulges ka teine geim võrdselt. Kohati saavutasid austerlased paari-kolmepunktilise eduseisu, kuid tagasi viigini jõuti seisul 16:16. Sealt edasi näitasid veidi kindlamat esitust siiski vastased ning võitsid teise geimi 21:18.
Kõik jäi otsustava geimi peale, mis mängiti 15 punktini. Skoor oli tasavägine veel seisul 8:6, ent siis panid austerlased sisse järgmise käigu ning võitsid geimi 15:8 ja seeläbi terve kohtumise 2:1. Nõlvakul ja Tiisaarel ei jäänud puudu palju, et end välja murda veerandfinaali. Võib öelda, et seekord panid Hörl ja Horst maksma oma kogemuse. Alexander Horst on 39-aastane ning juba 2008. aasta Pekingi olümpiamängudel sai ta viienda koha. 2012. aastal teenis ta rannavõrkpalli Euroopa meistrivõistlustel hõbemedali.
“Väga kahju, et lõpp ära läks. Vastased tegid väga hea partii, mängisid väga palju kombinatsioonide peale ja väga palju läks täkkesse ka. Eks selle vastu on ka oma relv olemas, aga seekord ei õnnestunud,” rääkis Nõlvak mängu järel Eesti rahvusringhäälingule.
Eestlaste teekond sai otsa kaheksandikfinaalis, austerlased lõpetasid turniiri sellele järgnenud veerandfinaalis, kust neil edasi pääseda ei õnnestunud. Euroopa meistriteks tulid noored rootslased David Ahman ja Jonatan Hellvig. Nende finaalivastane oli Tšehhi paar Ondrej Perušic ja David Schweiner. Rootslaste võidunumbrid olid 2:0 (21:16, 21:15).

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare