-3.3 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
KrimiPolitsei- ja päästeteated

Politsei- ja päästeteated

Politseiteated

Kohila vald
22. augustil alustati kriminaalmenetlust selles, et ööl vastu 13. augustit varastati Kohila alevis kinnistult saematerjali. Tekitatud kahju on 1200 eurot.

Märjamaa vald
21. augustil sai politsei teate, et Märjamaal bussipeatuses lõid seni tuvastamata isikud 44-aastast meest, kes sai viga.

Rapla vald
21. augustil kella 15.55 ajal juhtus liiklusõnnetus Raplas Tallinna mnt ja Välja tn ristmikul, kus mootorrattaga Kawasaki Z 650 õppesõidul olnud 33-aastane naine ei peatunud STOP-märgi ees ning sõitis ristmikul vastu linnaliini bussi Iveco Crossway, mida juhtis 65-aastane mees, ning seejärel vastu teepiirdeid. Mootorrattur toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

Arvutikelmused
19. augustil sai politsei teate, et augusti alguses helistas Raplamaal elavale naisele vene keelt kõnelev mees ja pakkus võimalust saada tagasi kunagi investeerimisel kaotatud raha. Mehe juhendamisel tehti naisele kontod blockhain.com ja binance.com lehtedele. Samuti paigaldati tema telefoni rakendus AnyDesk ning naine pidi kinnitama temale saadetava raha ülekanded Smart-ID koodidega. Pärast seda avastas naine, et tema kontodelt on tehtud ligi 6000 euro eest ülekandeid.
22. augustil alustati kriminaalmenetlust selles, et eelmise aasta jooksul võeti Raplamaal elava naise nimele tema teadmata kolmel korral laenu. Tekitatud kahju on kokku 5000 eurot.

Politsei- ja piirivalveamet

***

Päästeteated

Vanapaber põles
19. augustil kell 16.41 helistati Häirekeskusesse, et Kohila vallas Vilivere külas Vetuka teel põleb angaari ees papihunnik. Päästjate kohale saabudes põles õue ladustatud vanapaber lahtise leegiga. Kell 17.18 oli tuli lokaliseeritud ning päästjad otsisid veel tulepesi. Päästjad kustutasid põlengu kell 18.01.

Häirivad lõkked
19. augustil kell 22.38 käisid päästjad Kohila alevis Kase tänaval kustutamas lõket, kus põletati ehitusprahti. Lõkke kustutamiseks kulus 50 liitrit vett.
21. augustil kell 21.13 kutsuti päästjad Märjamaa alevisse Pärnu maanteele, kus hoovis tehti lõket. Kohale sõitnud päästjad tuvastasid, et lõke, kus põletati tooreid elupuu oksi ja lehti, tekitas palju suitsu, mis häiris naabreid. Päästjad kustutasid lõkke ning selgitasid selle tegemise nõudeid inimesele.

Katlamajas põles saepuru
20. augustil kell 19.13 sõitsid päästjad Kehtna valda Keava alevikku Koogimäe teele, kus tootmishoones oli hakanud tööle tuletõrjealarm. Kohale sõitnud päästjad leidsid eest suitsu täis katlamaja, kus põles katlaahju saepuru vahemahuti. Kohale tulnud katlamehaanik võttis voolu välja. Päästjad lokaliseerisid põlengu kella 19.56-ks, seejärel võtsid lahti ventilatsioonisüsteemi ning kontrollisid, ega tuli olnud liikunud suurde mahutisse. Selgus, et säde oli liikunud mööda torustikku õues olevasse mahutisse, kus oli 50-60 kanti saepuru. Päästjad suutsid mahuti peaaegu tühjaks teha ning lasid veega reduktori üle, kuna see oli kuumaks läinud. Päästesündmus lõpetati kell 22.10.

Aespas põles suvila
22. augustil kell 17.27 helistati Häirekeskusesse, et Kohila vallas Aespa alevikus Lepatriinu tänaval põleb ühekordne maja. Päästjate kohale saabudes põles suvila köögiosa lahtise leegiga ning süttinud oli ka paari meetri kaugusel oleva kõrvalhoone sein. Päästjad lokaliseerisid tulekahju kell 18.14, misjärel otsiti veel tulepesi. Päästesündmus lõpetati kell 19.40. Suvila sai tulekahjus tugevalt kannatada, kõrvalhoonel põlesid sein ja katus. Päästetöödega tegelesid Assaku, Keila ja Kohila päästjad.

Korstnas süttis tahm
22. augustil kell 19.06 teatati Häirekeskusele, et Kehtna vallas Linnaaluste külas läks talumaja korstnas tahm põlema. Helistaja oli jõudnud enne päästjate tulekut leegi kustutada, kuid päästjad kontrollisid korstna üle ja ootasid ära, kui korsten maha jahtub. Omanik jäi valvesse ning lubas kohale kutsuda korstnapühkija.

Lääne päästekeskus

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare