3.8 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
SisuturundusRapla Tarbijate Ühistu liigub keskkonnasäästlikkuse suunas

Rapla Tarbijate Ühistu liigub keskkonnasäästlikkuse suunas

Sisuturundus

Ühistu on viimaste aastate jooksul renoveerinud Konsumeid ja väikekauplusi, ehitanud maapiirkondadesse ka uusi kauplusi. Viimased kauplused kerkisid Kaiu ja Märjamaale. Plaanis on veelgi mõni uus kauplus ehitada, kuigi enamik ajast kulub paberimajandusele.
„Ikka tasub proovida planeeringuid ette valmistada ja ehitamise osas jälgime, mida turg teeb ja millal oleks võimalik ehitama hakata,“ sõnab ühistu esimees Väino Sassi. Lisaks kaupluste uuendamisele on plaanis ka alustada päikeseenergia projekti ettevalmistamisega.
Augustikuuga saab valmis Kohila Konsumi rekonstrueerimine. Muudeti kaupluse tehnoloogiat ja paljud kaubad leidsid endale uued paigad müügisaalis, aga ikka selle mõttega, kuidas meie kliendile võiks paremini sobida.
Nutikassade ala sai suurem ja kliendi sissepääs ostualale leidis parema lahenduse. Vahetati välja kõik külmaseadmed, mis nüüd toimivad CO2-põhiste lahendustega. Need on keskkonnasõbralikumad kui eelmised, fluoritud kasvuhoonegaaside põhised külmikud.
Kaupluse külmapargis muutusid nii piima-, kala- ja lihaletid, sügavkülmikuid kui ka kaupluste tagaruumides ja ladudes olevad külmkambrid. Kaupluses olevad külmikud on klaasustega, mis aitab kokku hoida külmikute jahutamiseks ja hoone kütmiseks kuluvat energiat. Uute lahenduste puhul suunatakse külmikutest eralduv jääksoojus sooja vee tootmiseks ja ka põranda kütteks. Kohila Konsumi sissepääs on nüüd ka tamburiga, mis samuti vähendab energiakulu.
Uued külmaseadmed on endale saanud lisaks Kohilale ka Rapla Kesklinna ja Jaama Konsum/Ehituskeskus. Märjamaa Konsum oli esimene meie suurem kauplus, kuhu rajati kohe CO2 lahendustega külmasüsteem. Uuendusi ootavad veel Järvakandi Konsum ja mõned väiksemad kauplused, kus on veel keskkülmasüsteem.
Väino Sassi ütleb, et on oluline pingutada keskkonna säästmise nimel, kaupluste renoveerimine on vajalik ja see on pikaajaline investeering, mis vähendab igakuiseid kulutusi.
Lisaks oleme toonud kohalikud tootjad klientidele lähemale – Kohila, Märjamaa ja Rapla Kesklinna Konsumis on leitavad OTT (otse tootajalt tarbijale) riiulid. Sealt leiab küpsiseid Rukise Leivakojalt, Minna marmelaade, Loodusspa kehahooldustooteid jne. Koos hoiame elu igas Eestimaa nurgas.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare