5.5 C
Rapla
Reede, 30 sept. 2022
spot_imgspot_img

Waldorf-lastehoidu tänavu ei tule

Aktiivsed lapsevanemad alustasid kevadel Kodilasse waldorfkooli ja -lasteaia loomist. Sel sügisel lootis seltskond avada lastehoiu, mis kasvaks edasi lasteaiaks ja kooliks. „Kahjuks pole sellel aastal mõtet hoidu avada,” ütles idee üks vedajatest Sigrid Kristal.

Uue kooli ja lasteaia loomise taga on Raplamaa Vabakool MTÜ. Juhatuse liige Kristal selgitas, et praegu liigub MTÜ selle poole, et kool koos lasteaiaga järgmisel õppeaastal avada. Hoiu avamise mõttest loobuti, kuna uue alushariduse seaduse valguses ühtlustuvad hoiud lasteaedadega. „Meil pole rahaliselt ja ajaliselt mõistlik ühe aasta jooksul hakata kõike ümber tegema,” rääkis Kristal.

Suve jooksul on muutunud ka aktiivsete kooliloojate ring. Kevadel oli rajatava kooli juhi kandidaadiks Kairi Sepp. „Mina ei ole hetkel enam Raplamaale loodava waldorflasteaia ja -kooli juhikandidaat ning ei ole ka aktiivne looja! Waldorf-pedagoogika on minu eriline südameasi ning aitan-toetan veidi eemalt. Ma olen täiesti kindel, et ühel hetkel see imeline lasteaed ja kool meie armsal Raplamaal luuakse ja avatakse, rikastades kaunilt ka meie maakonna haridusmaastikku,” kirjutas Sepp avalikus Facebooki postituses. Oma loobumise põhjusena tõi ta välja mõistmise, et lasteaia-koolijuhi kingad kui esimesed juhikingad jäävad talle veel liiga suureks.

Kristal ütles, et uut koolijuhti veel ei ole ning lisas: „Aga küll ta meieni jõuab, kui õige hetk käes on.” Asukohana on idee vedajad senini kindlad Kodila koolimajas. „Hetkel paneme kindla tegevusplaani paika ja läheme sellega valda,” rääkis Kristal tulevikusammudest.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised