-3.4 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
SportSumomaadlejad naasid Euroopa meistrivõistlustelt medalitega

Sumomaadlejad naasid Euroopa meistrivõistlustelt medalitega

Möödunud nädalavahetusel toimusid Poolas Euroopa meistrivõistlused sumomaadluses. Teiste seas esindasid Eesti koondist ka MK Juhan maadlejad Nele Nisumaa, Mariette Liigend ja Raido Liitmäe. Nisumaa ja Liigend võitsid mõlemad neli medalit, 2021. aasta Euroopa meister sumomaadluses Raido Liitmäe jäi seekord viiendaks.

Nele Nisumaa ja Mariette Liigend võistlesid mõlemad nii U21 kui ka U23 individuaalarvestuses, aga ka võistkondlikus arvestuses Eesti koondise koosseisus. Kaalukategoorias –55 kg saavutas Nele Nisumaa hõbemedali nii U21 kui ka U23 arvestuses. Mõlemas vanuseklassis tuli finaalis tema vastaseks ukraina sumokas. Mõlemal korral tuli tunnistada vastase paremust. Tema treener Jüri Nisumaa ütles, et U23-s kujunes finaal isegi tasavägisemaks ning kaugel ei olnud ka kuldmedali võitmine. Ometi on suur kordaminek ka kaks hõbemedalit. Kui sinna lisada veel U21 võistkondlik pronks ja U23 võistkondlik hõbemedal, võib Euroopa meistrivõistlused igati kordaläinuks lugeda.
Sama saab öelda ka Mariette Liigendi kohta, kes oma sportlikus tegevuses keskendubki just sumomaadlusele. Kaalukategoorias +80 kg ja samuti ka absoluutkaalus saavutas ta vanuseklassis U23 pronksmedali. Samuti lisandusid võistkondlik pronks U21-s ning võistkondlik hõbe U23-s. Lisaks Nisumaale ja Liigendile kuulusid Eesti koondisesse Kai Pähkel Põltsamaalt ja Kärolin Tammre Rakverest.
Kui vaadata Euroopa sumomaadlust laiemalt, on kõige tugevamad riigid traditsiooniliselt Ukraina ja Poola. See sai kinnitust ka tänavustel Euroopa meistrivõistlustel. Samuti on tugevad olnud Venemaa ja Valgevene, aga kummagi riigi sportlasi seekordsetele võistlustele ei lubatud. Peale nende nelja tulevadki juba järgmised riigid, kelle hulka kuulub ka Eesti.
Meie koondise esinumbri Raido Liitmäe laeks jäi seekord täiskasvanute arvestuses viies koht. Aasta tagasi tuli ta Euroopa meistriks, kuid nüüd ta seda saavutust korrata ei suutnud. Seega jäi kehtima iidne tõde spordis, et tiitlit on alati raskem kaitsta kui võita.
Treener Jüri Nisumaa ütles, et kindlasti ei saa pidada viiendat kohta pettumuseks. „Sumomaadluses kord juba on sedasi, et matš kestab kaks sekundit ja väga oluline on sellele eelnev valmistumine. Kui sa teed ühe vea, karistab vastane selle kohe ära,” rääkis Nisumaa.

MK Juhan maadlejate medalisaak Euroopa meistrivõistlustelt:

Nele Nisumaa: U21 hõbe –55 kg, U23 hõbe –55 kg, U21 võistkondlik pronks, U23 võistkondlik hõbe
Mariette Liigend: U23 pronks +80 kg, U23 pronks absoluutkaalus, U21 võistkondlik pronks, U23 võistkondlik hõbe

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare