-0.6 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
SportVesiroosi ja Kohila õpilased osalesid suvemängudel „Meri ja Päike“

Vesiroosi ja Kohila õpilased osalesid suvemängudel „Meri ja Päike“

Laine Rokk, Rapla MSL koolisport

Juba 17 aastat on Eesti Koolispordi Liit korraldanud õpilastele-koolisportlastele suvemänge „Meri ja Päike“. 14 aastat toimusid mängud Hiiumaa kaunites kohtades, viimased kolm aastat on mängud olnud Tuksi spordibaasis Läänemaal.
Sel aastal olid mängud 22.-24. augustini ja Rapla maakonna 10-liikmelisse delegatsiooni kuulusid Rapla Vesiroosi kooli õpilased Kristiine-Marii Tuuga, Kelvin Kärp, Riko Karjus ja Arko Pajo ning Kohila gümnaasiumi õpilased Ingrid Jürgenson, Grete Orro, Brita Elis Vinter, Jaan Eerik Maasalu, Karl Robert Martisen ja Jakob Vahi. Delegatsiooni saatsid William Stein ja õpetaja Ulvi Mägi, kes oli ka maakonna delegatsiooni juht.
Mängud algasid maakondade delegatsiooniliikmete loomanimelistesse võistkondadesse jagamisega. Rapla maakonna noored kuulusid Rebaste, Metssigade, Huntide ja Rästikute võistkonda. Ühiselt valmistati võistkondade sildid ja lipud ning välja tuli ka mõelda võistkonna tutvustus õhtuseks mängude avamiseks. Esimene sportlik ühistegevus oli tuletõrjeolümpia, mille käigus tuli läbida 15 ala.
Teise päeva tegemised ja spordivõistlused toimusid Roostal. Üheksa loomaliigi võistkonnad võtsid mõõtu rannajalgpalliturniiril, seigeldi Roosta seikluspargis, osaleti Cross Fit’i treeningus, mida viisid läbi MyFitness’i treenerid, surfati aerusurfiga ning osaleti MTÜ Pärnumaa Märjad Käpad poolt läbi viidud veeohutust tutvustaval koolitusel, mis oli igati hariv ja õpetlik. Tagasi laagriplatsile liiguti Loquiz’i maastikumängu mängides.
Lõbusad ja positiivseid emotsioone täis sportlikud ja aktiivsed päevad lõppesid mõlemal õhtul seltskonnamängude ja tantsuga, mis on ka varasematel aastatel olnud noorte lemmikud. Viimasel mängudepäeva hommikul toimus võrkpalli- ja 3×3 korvpalliturniir ning discgolfi erinevate harjutuste tutvustus. Pinget, sportlikku hasarti ja tulihingelist kaasaelamist jagus kuni viimase mänguni. Discgolfi harjutuste sooritamisel märgiti ära Karl Robert Martisen kui kõige osavam mängija. Autasuks sai ta uue discgolfiketta.
Suvemängude lõpetamisel said kõik 102 mängudel osalenud noort endale kaela mälestusmedali.
Suvemängude eesmärk on anda enne uue kooliaasta algust kõikidele osavõtjatele võimalus meeldejäävaks aktiivseks ühispuhkuseks ja -tegevusteks, pakkuda võimalikult erinevaid sportlikke tegevusi, et püsida eelseisva pingelise õppetöö kõrval reibas ja tubli. Suvemängude läbiv tegevus oli eelkõige ikkagi sport, kuid seejuures mitte nii väga võistluslik, vaid rohkem oli koostegemislusti ja lihtsalt rõõmu liikumisest. Meie noortelt suvemängudele saadud tagasiside oli igati positiivne ja kiidusõnu täis.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare