15.5 C
Rapla
Laupäev, 27 juuli 2024
SportAvis Utilitas Rapla sai uueks hooajaks koosseisu paika

Avis Utilitas Rapla sai uueks hooajaks koosseisu paika

Avis Utilitas Rapla andis teada, et uueks hooajaks on meeskond komplekteeritud ning viimase pusletükina sai paika keskmängija, 206 sentimeetri pikkune ukrainlane Anton Davydiuk. Kokku mängib algaval hooajal Rapla ridades viis välismaalast. Lisaks leiab koosseisust nii tuttavaid kui ka uusi Eesti mängijaid.

Rapla korvpallikooli eestvedaja Jaak Karp avaldas heameelt, et tänavu jõuti komplekteerimisega lõpule kaks ja pool nädalat enne hooaja algust. Kui mõelda eelmise aasta peale, siis jäi meeskonna komplekteerimise lõpetamine viimasele minutile ning seetõttu kannatas hooaja algus.
“Selles suhtes on küll ülihea tunne, et oleme meeskonna saanud paika. Hea meel oli juba selle üle, et 25. augusti seisuga oli meil puudu ainult üks mängija, kelleks osutus Anton Davydiuk. Võrreldes eelmise aastaga on oluliselt erinev tunne,” rääkis Karp.
Davydiuk oli viies välismaalane, kelle Rapla oma koosseisu lisas. Juba varem oli teada, et Rapla särgi tõmbavad selga Kendall Stephens, Tyler Cheese, Lock Wan Lam ja Obrad Tomic. Uutest eestlastest mängivad Raplas Indrek Sunelik ja Tormi Niits. Kindlasti on fännidel hea meel selle üle, et taas tõmbab punase särgi selga Kohilast tuule tiibadesse saanud Rait-Riivo Laane. Tuttavatest nägudest on koosseisus veel Markus Ruubel, Sven Kaldre, Marek Ruut, Kaarel Välb, Jan-Märten Ratas ja Karmo Kilk. Eelmisel hooajal Raplat esindanud Erik Pärnapuu ja Kardo Kilk on praegu ajateenistuses.
Rapla fännidele on Marek Ruut juba tuttav nägu, kuid eelmisel hooajal mängis ta kõrgliiga asemel Saku II liigas. Nüüd on ta taas valmis tegema sammu kõrgemasse seltskonda. Jaak Karp ütles, et tal on Marek Ruudu üle väga hea meel. “Eks elu näitab, kas vaheaasta tuli talle kasuks. Teises liigas mängides tõestas ta, et kõik oskused on tal jätkuvalt olemas. Korduvalt valiti ta kuu parimaks mängijaks,” rääkis Karp.
Mis puudutab veel kõige värskema täienduse Anton Davydiuki palkamist, siis ütles Karp, et tegelikult oli silmapiiril ka mitu kohalikku Eesti mängijat, kuid nendega ei õnnestunud kokkuleppele jõuda. “Ütleksin, et meil on praegu väga hea sümbioos välismaalastest, noortest Rapla mängijatest ja teistest eestlastest,” sõnas Karp.
Möödunud reedel, 9. septembril pidas meeskond ka esimese hooaja-eelse sõpruskohtumise. Selles alistati TalTech/Optibet tulemusega 85:64. Avis Utilitas Rapla peatreener Arnel Dedić kommenteeris võitu: “Usun, et see oli hea esmaesitlus meist kui meeskonnast. Reeglid, mis olime treeningutel paika pannud, toimisid enamjaolt ka väljakul. Treenerina olen kõige enam õnnelik tiimi koostöö ja keemia üle. Saime mänguga hea ettekujutuse, millist mängu meeskond tulevikus näidata võiks. Rääkides tulemusest, siis võita esimeses hooajaeelses kohtumises on muidugi rõõmupakkuv, aga pigem puhas ekstra, sest seadsime fookuse esmajoones kaitsele, meeskonnatööle ja omavahelise keemia paikaloksumisele. Eilse mängu pealt on hea võtta järgmisi samme treeningul.”
Juba on paigas ka Paf Eesti-Läti korvpalliliiga uue hooaja mängugraafik. Avis Utilitas Rapla peab oma esimese mängu laupäeval, 1. oktoobril, kui uuesti sõidetakse külla TalTech/Optibetile. Esimese kodumängu peab Rapla meeskond reedel, 7. oktoobril, kui Sadolini spordihoones võõrustatakse BK Liepajat.

***
Avis Utilitas Rapla 2022/23
Markus Ruubel, Indrek Sunelik, Tormi Niits, Sven Kaldre, Kendall Stephens, Marek Ruut, Tyler Cheese, Rait-Riivo Laane, Lock Wan Lam, Kaarel Välb, Obrad Tomic, Jan-Märten Ratas, Karmo Kilk, Anton Davydiuk. Peatreener Arnel Dedić. Abitreenerid Gatis Justovičs ja Kustas Põldoja.

***

Anton Davydiuki kommentaar
“Mul on väga hea meel olla osa Rapla korvpallimeeskonnast. Ootan väljakule naasmist juba väga, et anda oma parim ja saavutada meeskonnaga väga häid tulemusi. Eesti on minu jaoks riik, kuhu ma veel sattunud ei ole, seega olen tänulik, et saan sellest osa tänu korvpallile.
Eestisse tulles on mul suur rõõm oma kodumaa, Ukraina üle – kuigi sõda on väldanud juba kauem kui 200 päeva, on sõjavägi neil päevil saavutanud suurepäraseid edusamme. Olen tänulik Eestile ja Eesti rahvale teie tingimusteta toetuse eest Ukrainale sõja esimestest päevadest alates. Teie toetus inspireerib mind väljakul veelgi rohkem tegutsema!”

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare