-0.6 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
SportRaplamaa spordimängude võistluspäev möödus Kohilas

Raplamaa spordimängude võistluspäev möödus Kohilas

Rein Pajunurm, Raplamaa Spordimängud 2022 peakohtunik

Laupäeval, 10. septembril oli Kohilas Raplamaa spordimängude üks võistluspäevadest. Seda saatis piltilus suvine päikeseline septembriilm ning võistlused peeti tänapäevasel Kohila staadionil, spordikeskuse spordisaalis ja välikorvpalliplatsil. Külalislahke Kohila spordirahvas oli ise võidukas ning andis võiduelamust ka külalistele.

Särasilmsed sadakond spordimeest, spordinaist ja noorsportlast olid vastakuti 25 kogenud kohtunikuga. Oli pingeline võistluspäev – sprindijooksus tuli kohti jagada sajandiksekundi täpsusega, vajalik oleks olnud isegi fotofiniš. Oli pikki kaugushüppeid, kuulikaari ja pikamaajooksus ka Eesti edetabeli kõlbulik tulemus.
Kergejõustikus tulid kolmekordseteks spordimängude võitjateks Jako Rutšs (kaugus, kuul, 60 m) Kehtnast, Anet Maripuu (kaugus, 60 m, 800 m) Kohilast ja Ülle Kokla (kaugus, 60 m, 800 m) Märjamaalt. Korvpallifinaalis selgus Rapla vs Kohila võitja lisaajal, meeste võrkpallimängus pidasid väga tasavägise ja otsustava kohtumise Kohila ja Märjamaa. Kõik vallavanemad osalesid juhtkonnavõistluses, mille võitis üle mitme aasta eriti hästi komplekteeritud ja ettevalmistatud Märjamaa.
Võisteldi ka uudsel spordialal – crossnet. See oli võrkpallimäng neljal miniväljakul. Crossneti tõi mängu peakohtunik Artur Ojasalu. Kergejõustikus ja korvpallis võinuks olla osavõtt rohkearvulisem. Kergejõustiku võidurõõmu said tunda ennekõike Kohila, Kehtna ja Märjamaa staadionitel end ette valmistanud atleedid. Rapla oli oluliselt tagasihoidlikumate tulemustega. Võistkondlikult olid võidukad Kohila pendelteatejooksjad, Kehtna meeskergejõustiklased ja Märjamaa naised. Korvpallis võitsid Rapla mehed, võrkpallis Kohila tüdrukud ja Kohila mehed ning Märjamaa naised.
Ülipingelise juhtkonna jõuproovi võitis Märjamaa. Ilmselt sai otsustavaks mõttemängu küsimus Kohila staadioni kettaheiterekordi kohta. Vastuseks oli Märjamaa valla Vigala kandi Tiduvere külast pärit maailmameistri ja olümpiavõitja Gerd Kanteri kettakaar pikkusega 71,64 meetrit.
Raplamaa spordimängudel on valdade punktiarvestuses pärast 14 ala esikohal Kehtna 44 punktiga. Neile järgnevad Rapla 43, Märjamaa 38 ja Kohila 35 punktiga. Kohilas toimunud võistlusel olid peakohtunikud Rein Pajunurm, Andres Saks, Kaur Heinaru, Ingrid Kangur ja Artur Ojasalu. Järgmisena on spordimängude arvestuses discgolfivõistlus laupäeval, 24. septembril Palukülas.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare