1.7 C
Rapla
Neljapäev, 18 apr. 2024
UudisedAvis Utilitas Rapla alustas uut hooaega võitlusliku võiduga

Avis Utilitas Rapla alustas uut hooaega võitlusliku võiduga

Avis Utilitas Rapla alustas uut Paf Eesti-Läti korvpalliliiga hooaega võitlusliku võiduga TalTech/Optibeti üle. TalTechi spordihoones laupäeva, 1. oktoobri õhtul toimunud kohtumise võitis Rapla tulemusega 89:83. Rapla poolelt vedas meeskonna võidule Tyler Cheese, kes viskas 29 punkti. Rapla võidule aitas kindlasti kaasa seegi, et TalTech/Optibet tegi tervelt 25 pallikaotust.

Algviisikud:
TalTech/Optibet: Oliver Metsalu, Kristaps Gluditis, Toomas Raadik, Gregor Ilves, Ralf Küttis
Avis Utilitas Rapla: Tyler Cheese, Rait-Riivo Laane, Obrad Tomic, Kendall Stephens, Tormi Niits

Kohtumine algas närviliselt ja rabedalt. Mängupraaki tuli ette mõlemalt meeskonnalt ning arvestades, et tegemist oli hooaja esimese mänguga, oli see ka ootuspärane. Suurt eduseisu kumbki tiim välja ei teeninud. Veerandaja lõpp langes sülle Raplale ning külalismeeskond võitis selle 21:17. Indrek Sunelik saatis Rapla poolelt veel viimasel hetkel teele kolmepunktiviske, kuid see korvi ei läinud. TalTech/Optibet tegi esimesel veerandajal tervelt kümme pallikaotust samal ajal kui Raplal oli neid üks.

Teise veerandaja alguses käis eduseis käest kätte. Korra oli peal TalTech/Optibet ja siis jälle Rapla. Aktiivsuse poolest paistsid silma Avis Utilitas Rapla uued leegionärid Tyler Cheese, Kendall Stephens ja Lock Wan Lam. Esimesena sai neist kümme punkti täis Kendall Stephens. Teise veerandaja lõpus sattus hoogu siiski TalTech/Optibet. Nende liidriks kujunes Toomas Raadik, kes viskas esimesel poolajal 13 punkti. TalTech/Optibet võitis esimese poolaja 45:42.

Enamiku mänguajast oli Rapla küll kaotusseisus, kuid kordagi ei lastud väljakuperemehi liiga kaugele eest ära. Kolmanda veerandaja lõpus oli Raplale ohumärgiks see, et Lock Wan Lam teenis neljanda isikliku vea. Täpselt sama lugu oli ka Obrad Tomiciga. TalTech/Optibet kogus aina enam hoogu ning 2:30 enne kolmanda veerandaja lõppu oli nende eduseis 61:54. Rapla peatreener Arnel Dedic oli seejärel sunnitud võtma minutilise mõttepausi. Sellest oli ilmselgelt kasu, sest Rapla pani sisse järgmise käigu ja murdis end eduseisu 62:61. Kolmas veerandaeg lõppes seisul 65:65.

Lock Wan Lam teenis neljanda veerandaja alguses viienda vea ning langes mängust välja. Sarnaselt ülejäänud mängule kujunesid ka viimased minutid võrdseks ja võitluslikuks. Viigiseis seisis tablool korduvalt. Ent siis sai hoo sisse Tyler Cheese. Kui mängu lõpuni jäi 1:55 tabas Cheese kaugviske ja viis Rapla juhtima 81:75. Kui Markus Ruubeli kaks tabavat vabaviset viisid Rapla juhtima juba 85:77, siis hakkas mäng vaikselt nende poole kalduma. Lõpp kujunes küll närviliseks, kuid Avis Utilitas Rapla võitis lõpuks 89:83.

Rapla uus mängija Tormi Niits ütles mängujärgses intervjuus korvpallistuudiole, et kohtumises oli kindlasti palju ärevust. “Meie mängupilt oli kohutav ja kriitikat ei kannata. Igal aastal on esimene mäng nii. Siit on ainult paremaks minna,” ütles ta. Eesoleva hooaja kohta ütles Niits, et Raplalt võib oodata võitluslikku mängu, mütsiga ei minda kedagi lööma ning võideldakse iga palli nimel.

Avis Utilitas Rapla suurim korvikütt oli Tyler Cheese, kes viskas 29 punkti. Kendall Stephens lisas 17 ning Tormi Niits 10 punkti. TalTech/Optibeti suurim skooritegija oli Toomas Raadik, kes viskas 19 punkti.

Avis Utilitas Rapla järgmine mäng toimub reedel, 7. oktoobril kui Sadolin spordihoones võõrustatakse BK Liepajat.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare