spot_img
-2.8 C
Rapla
Esmaspäev, 5 dets. 2022
spot_imgspot_img
UudisedEsmaspäeval algas Kotkalend 2022

Esmaspäeval algas Kotkalend 2022

Ülle Raavel, Kaitseliidu Kool, haridustehnoloog

Küllap on nii mõnigi lehelugeja juba märganud, et alates esmaspäevast liigub Alu kandis kaitseväe vormis inimesi rohkem kui tavaliselt – 10.-15. oktoobrini toimub seal Kaitseliidu kooli tasemekursuste lõpuharjutus Kotkalend 2022.
Õppust korraldatakse Kaitseliidu kooli erinevate kursuste lõpphindamisena juba üheteistkümnendat korda.
Kotkalennul tegutsetakse ligi nädal aega välitingimustes. Sel aastal lõpetavad Kotkalennul oma ligi aasta kestnud õpingud nooremallohvitseri ja reservohvitseri (rühmaülem) eriala kursuslased. Kotkalennu väliköögis sooritavad oma kursuse lõpupraktika Naiskodukaitse välikoka ja toitlustusmeeskonna juhi kursuste õppurid. Et kõik kursuslased saaksid kohapeal toidetud, pannakse välikateldele tuli alla Alu mõisa õuel.
Kotkalennu ajal hinnatakse kursuslasi erinevate lahingülesannete täitmisel üksuse ülema rollis. Harjutuse eesmärk on anda tulevastele juhtidele võimalikult terviklik pilt nende rollist oma allüksuse juhtimisel. Kokku võtab õppusest osa üle saja kaitseliitlase ja kaitseväelase. Harjutuse juht on Kaitseliidu kooli väljaõppeülem major Margo Sai.
Lisaks Alule võib kaitseväe vormides relvastatud võitlejaid liikumas näha ka teistes Rapla kandi asulates. Kaitseliidu ja kaitseväe sõidukid liiguvad põhiteedel ning ainult selleks ettenähtud teedel ja sihtidel. Imitatsioonivahendeid kasutatakse tiheasustusaladel minimaalselt ja öörahu ajal üldse mitte.
Kotkalend saab edukalt toimuda tänu kohaliku omavalitsuse juhtide ning kohalike elanike vastutulekule ja toele. Korraldajad paluvad võimalikel huvilistel õppuse tegevusele mitte liiga lähedale tulla ja loodavad inimeste mõistvale suhtumisele. Omalt poolt näitavad harjutusel osalejad, et hoolivad puhtast keskkonnast, jättes endast loodusesse maha võimalikult minimaalse jälje.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused