14.9 C
Rapla
Reede, 9 juuni 2023
UudisedKogunes maakonna kriisikomisjon

Kogunes maakonna kriisikomisjon

Olga Sokk, kriisikomisjoni sekretär

Rapla maakonna omavalitsusüksuste ühise kriisikomisjoni tööd juhib aastase rotatsiooniga komisjoni esimees, kes on ühe liikmeks oleva omavalitsuse vallavanem. Komisjoni esimees perioodil 1.09.2022 – 31.08.2023 on Rapla vallavanem Gert Villard.
KOV-ide kriisikomisjoni koosolek toimus 4. oktoobril Rapla vallamajas ja lisaks Teamsi keskkonnas. Päevakorras oli omavalitsuste valmisolek toime tulla kõrgete energiahindadega kütteperioodil.
Kõigis omavalitsustes on kaardistatud võimalusi elektrikulu ja küttekulu vähendamiseks. Ka valgusallikad vahetatakse hoonetes säästlikumate vastu. Vähendatakse energiamahukaid toiminguid ja alandatakse sooja vee temperatuuri vallamajades, kohalike omavalitsuste allasutustes ja mujal. Muutusi on oodata ka tänavavalgustuse osas. Näiteks Rapla vallas hakatakse tänavavalgustust välja lülitama ajavahemikus 00.00–05.00 ning reedel ja laupäeval ajavahemikus 03.00–06.00. Pimendamine toimub kokkuleppel politseiga, kuna peab arvestama ka turvalisuse küsimustega.
Rapla valla kodulehelt saab lugeda artiklit „Kriisid nõuavad ebamugavamaid lahendusi“.
Rapla-Järvamaa päästepiirkonna juhataja Tanel Vahter selgitas, et 27. septembril Pärnus toimunud kriisireguleerimise seminaril oli ettekanne kriisikommunikatsioonist. Novembri keskel viib Päästeamet läbi kriisikommunikatsiooni koolituse Märjamaa kohaliku omavalitsuse staabi liikmetele ja allasutuste inimestele.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused