13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
UudisedKesklinna kooli õpilased tutvusid Raplamaa Sõnumite toimetusega

Kesklinna kooli õpilased tutvusid Raplamaa Sõnumite toimetusega

Reedelõunane aeg tekitas meie Raplamaa Sõnumite töötajates tavapärasest enam elevust. Põhjuseks olid Rapla Kesklinna kooli 6.c klassi 18 õpilast, kes toimetusega tutvuma tulid. Parasjagu käsitlevad nad eesti keele tunnis meediat ja nende õpetaja Liis Jõgis arvas, et kui maakonnalehe toimetus on koolist jalutuskäigu kaugusel, oleks patt jätta võimalus kasutamata.
Õpilased käisid läbi kõik toimetuse ruumid, kus peatoimetaja Tõnis Tõnisson tutvustas toimetuse töötajaid. Igaüks rääkis natuke sellest, mida tema töö endast kujutab. Pikemalt istuti toimetuse puhkeruumis, kus räägiti näiteks sellest, mis saab siis, kui mõni viga lehte satub, ja millised on olnud ajakirjanike jaoks meeldejäävaimad lood. Samuti räägiti podcasti tegemisest ning laiemalt Eestis ilmuvatest ajalehtedest ja nende käekäigust.
Kaks kõige tublimat küsijat õpilaste hulgast olid Kristjan ja Villem, kes huvitusid ennekõike lehest ettevõtluse kontekstis. Mõlemad poisid on laia silmaringiga ja tänu sellele olid küsimused huvitavad ja asjalikud. Teisalt oli poiste huvi seotud ka asjaoluga, et nad ise on juba ettevõtlusega seotud ja teevad Toidukoja-nimelist mini-mini õpilasfirmat.
Kumbki neist ei näe end tulevikus ajakirjanduses tegutsevana, kuid mõlemad on seda meelt, et kindlasti ostavad või tellivad edaspidi Raplamaa Sõnumeid, et kohaliku eluga rohkem kursis olla. Külaskäigust oli peale õpilaste kasu ka õpetajal, kes sõnas, et selline konkreetne kohal olemine on alati väga põnev ning tänu poistele said kõik, kes vähegi kuulasid ja kaasa mõtlesid, väga palju targemaks.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare