3.3 C
Rapla
Kolmapäev, 17 apr. 2024
UudisedMaidla Resorti loodusvillad kandideerivad Kulka preemiale

Maidla Resorti loodusvillad kandideerivad Kulka preemiale

Kultuurkapitali arhitektuuri sihtkapitali aastapreemiale on nomineeritud ka Rapla vallas asuva Maidla Nature Resort loodusvillad Poku ja Käbi.

Maidla Resorti juhatuse liige Susanne Org sõnas, et nominatsioon tuli väga positiivse üllatusena ning oli igati oodatud. „See on rõõmustav uudis ja tunnustus kogu meie tiimile! Eriti positiivselt üllatav ka seetõttu, et mõlemad Maidla uued villad said nominentide hulka,” rääkis Org. Varem ei ole Maidla Resorti loodusvillad Kulka aastapreemiale kandideerimisel osalenud.
„Kuna me ise teame, kui suur töö ja armastus on kogu Maidla projekti ja ka nende uute villade taha pandud, loodame muidugi iga kandideerimisega, et ka teised meid märkaks ja tunnustaks,” rääkis Org. Maidla loodusvillasid luues ja projekteerides ning arhitekte valides on tiim võtnud teadliku sihi kuuluda arhitektuuriparemikku nii siin- kui ka sealpool piiri. Org selgitas, et kuna villad on tõesti kõik täiesti omanäolised ja erinevad, on väga hea meel näha, et nende ühel aastal valmimine ei saanud siinkohal n-ö takistuseks. ”Samas eks me villad muidugi üksteisega konkureerivad ikka,” lisas Org.
Arhitektuuripreemia laureaadid selguvad Kultuurkapitali arhitektuuri sihtkapitali ning Arhitektide Liidu, Sisearhitektide Liidu ja Maastikuarhitektide Liidu ühisel auhinnatseremoonial 28. jaanuaril 2023. Preemiale sai esitada objekte, mis valmisid perioodil 21.08.2021 – 23.08.2022, samuti pikemaaegseid tegevusi ja silmapaistnud isikuid. Preemiakandidaadid valis välja seitsmeliikmeline žürii, kuhu kuulusid arhitektid Peeter Pere ja Kai Süda, disainerid Tõnis Vellama, Marit Ilison ja Kristjan Mändmaa ning arhitektuuriteadlane Epp Lankots ja arhitektuuriajaloolane Mait Väljas.

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare