spot_img
5.5 C
Rapla
Reede, 24 märts 2023
SportRaplamaa tugevamad klassikalises jõutõstmises

Raplamaa tugevamad klassikalises jõutõstmises

Kalev Kotto, Rapla raskejõustiku spordiklubi treener

8. oktoobril toimusid Tartus TÜ spordihoones Eesti meistrivõistlused klassikalises jõutõstmises. Rapla maakond oli esindatud viie sportlasega, üks Kohilast ja neli Rapla raskejõustiku spordiklubist. Kahjuks ei olnud võistlustele sportlasi välja pannud Märjamaa SK.
Kohila noormees William Ilmari Ulvinen oli väga tubli ja tuli Eesti meistriks kogusummaga 485 kg. Kolmest alast kõige rohkem varu jäi sisse kükis, kus lõpptulemus oli 145 kg. Hea vormi realiseerimine oli lamades surumises 115 kg ja jõutõmbes 225 kg. Jõutõmbe 225 kg on ka uus Eesti rekord.
Rapla raskejõustiku spordiklubi meestest võistlesid Tanel Männisalu ja Tarvo Heinroos kehakaalus -83 kg. Noormehed tegid oma isiklikke rekordeid ja saavutasid tugevas konkurentsis 4. ja 5. koha. Tulemused vastavalt: Tanel Männisalu kükk 190 kg, lamades surumine 140 kg, jõutõmme 225 kg, summa 555 kg; Tarvo Heinroos kükk 190 kg, lamades surumine 140 kg, jõutõmme 200 kg, summa 530 kg.
Kehakaalus -105 kg võistles Märten Osijärv. See kehakaal on üks osavõturohkemaid. Märten saavutas kogusummas isikliku rekordi ning tasuks 12 osavõtja seas 9. koht. Tulemused: kükk 212,5 kg, lamades surumine 130 kg, jõutõmme 222,5 kg, summa 565 kg.
Meie kõige tugevam mees Martin Kask võistles kehakaalus +120 kg ja võitis 3. koha.
Martini areng on olnud järjepidev ja stabiilne. Tartus õnnestus tal teha mitu uut rekordit. Kükis on uus rekord 280 kg, mis on varasemaga võrreldes 15 kg rohkem. Lamades surumises on kolmevõistluse sees uus isiklik rekord 160 kg ja jõutõmbes 275 kg, mis on eelmise rekordiga võrreldes 15 kg rohkem. Kolme ala kokkuvõttes sai ületatud ka maagiline 700 kg piir. Martini kogusummaks jäi 715 kg, mis tõstis ta teist korda Eesti meistrivõistlustel kolme parema hulka. Oli väga õnnestunud võistlus.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused