spot_img
-5.6 C
Rapla
Teisipäev, 6 dets. 2022
spot_imgspot_img
SportMihkel Reino: hooaeg kui Ameerika mäed

Mihkel Reino: hooaeg kui Ameerika mäed

Kehtna krossisõitja Mihkel Reino jaoks sai möödunud nädalavahetusega võistlushooaeg läbi. Laupäeval Jõgeval toimunud kahetunnisel kestvuskrossil tuli küll teiselt kohalt katkestada, kuid hooaeg tervikuna pakkus mitmekülgsust, uusi kogemusi ja tabelikohti.
Hooaja viimane võistlus Jõgeval lõppes Reinole 24 konkurendi kõrval 9. kohal. „Kahjuks tervislikel põhjustel pidin 10 minutit enne sõidu lõppu boksi keerama teise koha pealt. Kiirus oli okei ja on kahju, et ei suutnud lõpuni kuuma anda,“ võttis ta võistluspäeva kokku. Kestvuskrosside karikavõistlused lõppesid Reinole hooaja kokkuvõttes 5. kohaga, neljast etapist õnnestus lõpuni sõita kaks: Illuka ja Paikuse võistlus, kus mõlema puhul sai ta kaela kuldmedali.
Kokku võttis Reino tänavu osa kolmest sarjast. Kõrgeima, 2. koha saavutas ta KQK karikasarja motokrossis. Eesti karikavõistlustel tuli leppida sel korral aga 17. kohaga. „Oli palju ebaõnne ja kukkumisi,“ võttis Reino sarja tulemused kokku.
Esmakordselt käis Reino mõõtu võtmas ka naaberriigis Lätis (Läti amatööride karikasari), kus ühel etapil õnnestus saavutada 6. koht. Teisel katsel põrkas ta kaasvõistlejaga kokku ja jäi tsikli alla kinni, mistõttu erilist tulemust enam ei saavutanud. Päeva kokkuvõttes 10. koht 27 osaleja seas. Läti võistlust peab mees ühtlasi hooaja tipphetkeks. „Esmakordne kogemus. Korralduspool ja raja ettevalmistus jättis tugeva mulje. Konkurents oli väga agressiivne ja sealt ühelt etapilt 6. kohaga ära tulla on päris uhke tunne,“ ütles ta.
Hooaja suurima ebaõnnestumisena tõi Reino välja karikavõistluste motokrossi 17. koha. „Kiiruse poolest kindlasti ei olnud selle koha vääriline. Kaks suuremat kukkumist ja katkestamist selles sarjas jätsid paremad tulemused tegemata.“ Kokkuvõtvalt ütles Reino, et hooaeg oli kui Ameerika mäed, sest kevadel oli vaim maksimaalse peal, aga esimesel võistlusel oli tõsisem kukkumine, mis kogu hooaja jooksul tunda andis.
„Pärast seda oli paremaid võistlusi ja halvemaid. Suvel pigem läks langevas joones võistlustel, aga sügise poole sai jälle korralikult trenni teha ja tulemused paranesid.“
Järgmisel hooajal tahab Reino end rohkem proovile panna Baltikumis. Talv möödub nii puhates kui ka „kuiva trenni“ tehes, et kevadel oleks lihtsam jälle sõitma hakata.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused