21.6 C
Rapla
Laupäev, 25 mai 2024
UudisedPuitmajade konkursil esindab Raplamaad neli hoonet

Puitmajade konkursil esindab Raplamaad neli hoonet

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit korraldab juba 20. korda aasta puitehitise võistlust, milles sel aastal on nomineeritud neli Raplamaal asuvat hoonet. Kokku osaleb konkursil 30 hoonet.

Konkursil on neli auhinnakategooriat. Peaauhinna „Aasta puitehitis“ autoreid premeeritakse kahe reisipääsmega puitarhitektuuri konverentsile Innsbruckis Austrias. Auhind antakse ka rahva lemmikule. Konkursi tulemused kuulutatakse välja Tallinnas 4. novembril rahvusvahelisel puitarhitektuuri konverentsil „Puit – homse elukeskkonna võti“.
Konkursi eesmärk on tõsta esile uusi puitehitisi, mille puhul on kasutatud puitu parimal võimalikul viisil nii arhitektuurses, tehnilises kui ka ehituslikus mõttes.

Raplamaalt on konkursile esitatud läbinisti puidust ehitatud Aespa lasteaia hoone Sutlemas Kohila vallas (arhitektid Martin Aunin, Pia Tasa, Marti Kahu, Malle Jürgenson, Marje Karu ning ehitaja AS Paide MEK);

Loodusvilla POKU. Foto: www.maidlaresort.com

Rapla vallas Maidla külas asuvad loodusvillad Poku (arhitektid Mihkel Tüür, Ott Kadarik, Aleksei Petrov / KTA – Kadarik Tüür Arhitektid) ning Käbi (arhitektid Mari Hunt, Arvi Anderson / b210). Mõlemad on ehitanud Otto Ehitab OÜ;
Märjamaa vallas Põlli külas asuv lusthoone traktorimaja, mille loomisel on kasutatud heinaküüni tüpoloogiat (arhitektid Peeter Pere ja Eva Kedelauk (Peeter Pere Arhitektid) ja ehitaja Orku Ehitus OÜ).

Toimetas: Helerin Väronen

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare