6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
SportRS Jalgpalli maailmameistrivõistluste ENNUSTUSMÄNG!

RS Jalgpalli maailmameistrivõistluste ENNUSTUSMÄNG!

Siim Jõgis

Maailmameistrivõistluste avamäng peetakse pühapäeval, 20. novembril, kui vastamisi lähevad korraldajamaa Katar ja Ecuador. Kõige esimesena palumegi oma lugejatel ennustada just selle kohtumise tulemust.

Raplamaa Sõnumid korraldab algavate jalgpalli maailmameistrivõistluste puhul ennustusmängu, et lisada turniiri jälgimisele põnevust. Kuidas on ennustusmäng üles ehitatud? MM-i alagrupiturniir koosneb 48 mängust ning nende kõigi ennustamist me oma lugejatelt ei oota. Oleme välja valinud 22 kõige põnevamat kohtumist, mis meid alagruppides ees ootavad. Palume ennustada nende mängude täpset skoori. Võtame näite. Laupäeval, 26. novembril lähevad vastamisi Prantsusmaa ja Taani. Lugejal tuleb üles märkida, mis skooriga mäng tema arvates lõpeb. Olgu see siis 2:0; 2:2; 1:2 või ükskõik mis teine tulemus.

Kuna turniir ei lõpe kaugeltki alagrupimängudega, saavad ennustajad heita pilgu ka kaugemale tulevikku. Lisaks mängude ennustamisele palume välja pakkuda ka riigi, kes tuleb maailmameistriks, ning mängija, kes lööb turniiril kõige rohkem väravaid.
Iga õigesti ennustatud skoor annab kolm punkti. Kui ennustaja ennustab õigesti mängu võitja (või viigi), aga skoor on vale, siis saab selle eest ühe punkti. Samuti saab kolm punkti, kui ennustaja arvab õigesti ära suurima väravaküti ja maailmameistri. See tähendab, et maksimaalselt on võimalik ennustusmänguga koguda 72 punkti. See eeldab muidugi, et täppi lähevad nii kõikide mängude skoorid kui ka suurim väravakütt ja maailmameister.

Ennustustalong ilmub tänase lehe vahel ning ka järgmises Raplamaa Sõnumite numbris 16. novembril. Need saab ära täita, lehest välja lõigata ning tuua kas ise Raplamaa Sõnumite toimetusse või saata postiga. Samuti on ennustustalong üleval Raplamaa Sõnumite veebilehel sõnumid.ee. Selle saab ära täita seal ning saata aadressile [email protected] või [email protected]. Üks võimalus on veel – täidate lehes talongi ära, teete sellest pildi ning saadate ühele eelnevalt välja toodud aadressile.

Oma ennustusi saab edastada Raplamaa Sõnumite toimetusse kuni reede, 18. novembrini. Veebilehel sõnumid.ee saab ennustusi edastada pühapäeva, 20. novembrini. Küll aga on siis tähtajaks esimese mängu avavile, mis antakse Eesti aja järgi kell 18. Kui mõni ennustus laekub posti teel esmaspäeval, 21. novembril, siis võtame vastu ka selle.

Esmakordselt toimuvad jalgpalli maailmameistrivõistlused novembris ja detsembris. Varem on kõik turniirid peetud mais, juunis ja juulis. Esmakordselt toimub MM-i finaalturniir Araabia riigis – Kataris. Turniiri peetakse lühendatud graafiku järgi. Esimene mäng toimub 20. novembril, finaalini jõutakse 18. detsembril. Tavapäraselt on finaalturniir kestnud 31 päeva, ent seekord mängitakse kõik mängud ära 29 päevaga.

Seekordne turniir on igas mõttes eriline. Näiteks toimub see viimast korda 32 riigi osavõtul. Alates 2026. aastast on MM-il osalejaid juba 48. Ühtlasi on korraldajad pälvinud ohtralt kriitikat nii tööliste kehva kohtlemise eest kui ka turniiri nihutamise tõttu novembrisse ja detsembrisse. Kriitika on põhjendatud ning nendel teemadel plaanime arutleda Raplamaa Sõnumite podcastis 18. novembril.

Raplamaa Sõnumite toimetuses loodame, et kui mängudega juba algust tehakse, pöördub tähelepanu sellele, mis toimub väljakul. Et turniir kulgeks põnevamalt, julgustame oma lugejaid kaasa lööma meie ennustusmängus. Täitke talong ära ning saatke oma ennustus toimetusse. Kui teil tekib ennustusmängu kohta küsimusi, võib need saata elektronkirjaga aadressile [email protected] või helistada numbril 489 2132.

Reeglid:
1. Raplamaa Sõnumite korraldatud MM-i ennustusmängul osalemine on tasuta.
2. Iga lugeja saab esitada oma nime alt ühe ennustustalongi.
3. Iga matši taha tohib kirjutada ühe skoori.
4. Täpne skoor annab 3 punkti. Juhul, kui ennustatud skoor on vale, kuid võitja on ennustatud õigesti (või viik), siis annab see ühe punkti.
5. Võidab ennustaja, kes kogub kõige rohkem punkte.
6. Tulemused avaldatakse ajalehes Raplamaa Sõnumid. Vahekokkuvõtted ilmuvad igas numbris.
7. Kui keegi soovib turniiri käigus või selle järel teada, kuidas tema ennustusel läheb, tuleb selleks ühendust võtta Raplamaa Sõnumite toimetusega ning me saame ka nii tulemusi edastada.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare