spot_img
5.5 C
Rapla
Reede, 24 märts 2023
UudisedRaplas avati näitus metaversumi üksildusest

Raplas avati näitus metaversumi üksildusest

Täna, 11. novembril avati Raplamaa Kaasaegse Kunsti Keskuses eriline näitus, kus saalis näha on vähe, kuid teine vaade, neli erinevat maailma avanevad virtuaalreaalsusprille kasutades. Neli kunstnikku, Egle Ehtjen, Kelli Gedvil, Kristen Rästas ja Sten Saarits on loonud näitusesaali audiovisuaalse osalusnäituse “Metaversumis on üksildane”, mis uurib erinevate ruumiseadete ja virtuaalreaalsus-tehnoloogiate vahendusel viimastel aastel populaarsust kogunud „metaversumi“ (ingl k „metaverse“) hingeelu.

Kunstnike näol on tegemist nelja sõbraga, kes otsustasid võtta oma oskused ja teadmised audiovisuaalsest kunstist ning kaasata tehnoloogia, mida nad varem polnud proovinud, et luua 365 kraadised virtuaalmaailmad. Saalis nähtud bännerite peale on kopeeritud erinevad reklaamloosungid, mida leiab Ränioru ettevõtete kodulehtedelt, kus suurte lubadustega proovitakse kaasata kasutajaid virtuaalsesse maailma.

“See on riskantne turg, mida proovitakse ja kus igaüks tahab olla see esimene ja põhiline keskkond. Nende loosungid on veidrad ja meile absurdsed, näiteks “Veel reaalsem kui reaalsus”,”sõnas Saarits. Nad on ise neid erinevaid metaversumeid katsetanud ja näinud, et tegemist on ülepaisutatud kapitalistlike keskkondadega, mis üritavad kuidagi elus püsida. “Selle näituse põhifookus on see, et me oleme kõik siin koos infoülekülluses, siin on liiga palju helisid, liiga palju viuaale, liiga palju teksti. Tahtsime teha näituse, mis annaks võimaluse kuidagi tunda end reklaamimüras veidi õõvastavalt,” sõnas Saarits.

Pikemalt näitusest “Metversumis on üksildane” loe Raplamaa Sõnumite 16. novembri lehest.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused