3.3 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
ValladRapla valdAmetist lahkunud Rapla abivallavanem: Kui usaldust ei ole, ei saa edasi koos...

Ametist lahkunud Rapla abivallavanem: Kui usaldust ei ole, ei saa edasi koos töötada

Rapla vald otsib endale uut abivallavanemat. „Jõudsime vallavanemaga sinnamaani, et meie koostöö ei saa jätkuda, sest ilma usalduseta see lihtsalt ei toimi,” ütles ameti maha pannud Triin Matsalu.

Möödunud reede jäi seni majandus- ja planeeringu valdkonna abivallavanema ametikohal töötanud Matsalu jaoks viimaseks tööpäevaks. Ametist lahkus ta poolte kokkuleppel. „Me leidsime ühise lahenduse, et tema jätkab oma elu väljaspool vallamaja ja mina otsin uue abivallavanema,” ütles Rapla vallavanem Gert Villard.
Otsusele eelnevalt algatas vallavanem nii Matsalu kui ka teedespetsialist Margus Kolli suhtes distsiplinaarmenetluse. Villard selle otsuse tagamaid jagada ei soovi, sest leiab, et see on vallavalitsuse kui asutuse sisemise töökorralduse küsimus.
Raplamaa Sõnumitele teadaolevalt oli menetluse keskmes Mahlamäe ja Aasa tänava rekonstrueerimisega seonduv. „Selle distsiplinaarmenetluse eesmärk oli vabastada nii mind kui ka teedespetsialisti,” ütles Matsalu. Ta lisas, et advokaatide poolt kokku pandud etteheiteid ta omaks ei võta. „Neis oli väga palju andmete puudusest tingitud valeväiteid, kõikidele väidetele saime koos teedespetsialistiga vastused ja täiendavad materjalid esitatud,“ ütles Matsalu.
Menetluse tulemust Matsalul ära oodata ei õnnestunud. Nii tema kui ka teedespetsialist võtsid enne seda vastu kokkuleppe ametist lahkuda. Matsalu ütles, et tema ja vallavanema vaheline koostöö puudumine mõjutas nii tema kui ka kogu osakonna tööd. „Kui edasi töötada pole võimalik, siis üldjuhul lahkub töötaja. Ma ei saa eeldada, et juht sellepärast lahkub,” leidis ta.
Villard ütles, et menetlustoimingud tehakse lõpuni ja vastus peaks saabuma selle nädala jooksul. „See on minule endale vajalik,” ütles Villard. Ta on seisukohal, et distsiplinaarmenetlusega ei otsita võimalust kedagi karistada. „Distsiplinaarmenetlus viiakse läbi, et olla veendunud, kas ametialase käitumisega kaasnes ametikohustuste rikkumine või mitte,” rääkis ta.
Uus juhtimisstiil on majas pingeid tekitanud. „Minule see lihtsalt ei sobinud,” ütles Matsalu. Otsus ei sündinud tema jaoks kiirustades. „Ma juba suvel tegelikult otsisin uut väljundit. Minu jaoks ei tulnud selles mõttes otsus ootamatult, aga kui sulle ettepanek tehakse ja tead, et midagi ei muutu, siis tuleb see otsus lihtsalt teha,” lisas ta. Nüüd plaanib ta aja maha võtta, et uusi väljakutseid leida.

Muutus toobki kaasa pingeid
Vald kuulutas nii teedespetsialisti kui ka abivallavanema ametikoha täitmiseks juba konkursid välja. Seniks katavad nad lahkunud spetsialistide ülesandeid majasiseselt. Villard ütles, et teisipäeval laekus ka juba esimene ankeet abivallavanema kohale. Ta on enesekindel, et kohad õnnestub pädevate inimestega täita. Enesekindlust annab ka teadmine, et ettevõtluse suuna abivallavanema konkursil oli mitmeid kandidaate, kelle vahel valida.
Opositsioon viitab juba mõnda aega asjaolule, et vallavalitsuse ja allasutuste töötajad on varasemaga võrreldes kiiremini vahetuma hakanud. Villard ei salga seda ja ütles, et ühelt poolt on rolli mänginud palgatase, mis hindade tõusuga paneb ka vallavalitsuse töötajaid oma rahakotti kriitilisemalt vaatama.
Teisalt tunnistas ta, et juhtimise muutusega kaasnevad ka teatud pinged. „Kodanikud ju ootavad muutust,” leidis ta. Varasemast perioodist erinev koalitsioon vahetas välja vallavanema, kelle juhtimisstiil on erinev. „Muutused toimuvad ka spetsialistide hulgas ja juhtkonnas. See on tavalise arengu käik,” leidis vallavanem.
„Ma usun, et töörahu saavutatakse varsti. Selles osas olen ma enesekindel,” ütles Villard.

4 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
külamees
16. nov. 2022 08:29

Vallaisad tahavad usupuhastusega oma vigu varjates tuua ohvrilambukesi. Ma ei saa aru miks tintla ei taha vaadata veidi sündmuste telgitagusesse. Kas keegi on sügavama analüüsi ära keelanud lugupeetud vabad ajakirjanikud?

Teadmiseks
23. nov. 2022 14:03
Vasta  külamees

Käesolev ajaleht pole julgenud juba pikemat aega probleemartikleid avaldada kuna siis võib kellegagi löömaks minna ja kes seda tahab – parem hoiduda probleemsetest avaldistest.

Mihkel
16. nov. 2022 12:24

Asi on siiski uues ekre vallavanemas kes tuleks taandada kiirelt!

Inge Randver, Lepiku 15- 27 Raplas.
13. mai 2023 07:12

Millal vald Rapla linna teed talvekillustikust puhtaks teeb, suured langenud puud ära koristab,KEK i ümbruses