-2.3 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
UudisedHarju- ja Raplamaa sai valimisteks ühe mandaadi juurde

Harju- ja Raplamaa sai valimisteks ühe mandaadi juurde

Järgmistel Riigikogu valimistel suureneb Harju- ja Raplamaa valimisringkonna mandaatide arv 15 pealt 16-le. See tuleb Ida-Virumaa arvelt, kus mandaatide arv langeb kuue pealt viiele.

Muudatus tulenes valijate arvu muutusest, mis Ida-Virumaal on vähenenud ning Harju- ja Raplamaa piirkonnas suurenenud. Harju- ja Raplamaa on seega jätkuvalt Eesti suurim valimisringkond. Just seetõttu on aastate lõikes kandideerinud erakondade esimehed just siin ning sedasi on ka tänavu. Praeguseks on teada, et Harju- ja Raplamaal kandideerivad erakondade esimeestest Kaja Kallas (Reformierakond), Jüri Ratas (Keskerakond) ja Lauri Hussar (Eesti 200).
Suuruselt teine ringkond on Tallinna Kesklinn, Lasnamäe ja Pirita, kus jagatakse välja kolmteist mandaati. Haabersti, Põhja-Tallinna ja Kristiine linnaosa peale jagatakse välja kümme mandaati. Ülejäänud valimisringkondades on juba vähem mandaate. Riigikogu valimised toimuvad 5. märtsil 2023. Valimised kuulutab oma otsusega välja president vähemalt kolm kuud enne valimispäeva. Seega peab president Riigikogu valimised välja kuulutama hiljemalt 4. detsembril.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare