4.4 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
SportIlusa punkti panime aastale Elvas

Ilusa punkti panime aastale Elvas

Mihkel Laurits

Eesti meistrivõistlustel lamades surumises osales Märjamaa spordiklubi nelja võistlejaga – kolm noort ja Eesti vanim Masters. Kahjuks tuli seekord transpordi puudumise tõttu koju jätta lausa neli registreerunud noort, kuid kolm, kes mahtusid sõiduautosse, esinesid silmapaistvalt.
Emiilia Kalbus (-52 kg) võitis hõbemedali nii noorte kui ka avatud klassis tulemusega 27,5 kg. 30 kg fikseerimine ei õnnestunud, sest kang puudutas surumisel tugesid. Frank-Attila Niinberg (-53 kg) sai kuldmedali noorteklassis ja hõbemedali -59 kg kategooria avatud klassis. Jaspar Pirs (-66 kg) tuli Eesti meistriks nii noorte kui ka avatud klassis tulemusega 60 kg.
Viimasena võistelnud Mihkel Lauritsal oli õnne, sest valis õige taktika ja vältimaks nulltulemust, surus esimese katse spetssärgita, mida tegi enne ka Jaspar. Tulemuseks oli vaid 105 kg, mida kiiruga selga aetud särgiga kahel järgneval võistluskatsel kahjuks parandada ei õnnestunud, kuid tunduvalt enam, kui olnuks kolme ebaõnnestunud katsega raskusel 145 kg. Eeldatav favoriit kehakaalus just sellega hakkama sai ja nii tuli üle aastate taas kord, lisaks Masters IV karikavõidule EMV pronksmedal avatud klassis.
Spordis on nii, et lisaks heale vormile peab ka õnne olema. Spetssärgiga surumine on väga peen ja kapriisne spordiala, mistõttu põnev, aga kohati ka täis traagikat. Nii on olnud juhus avatud klassi MM-il, kus tervelt 7 ühe kehakaalu tugevat võistlejat said kirja 0 ja eestlane teenis sel moel kõrge neljanda koha. Kokkuvõtvalt võib öelda, et olime targad, tagasihoidlikud ja ettevaatlikud, mis kindlustas edu. Treeningud jätkuvad ja järgmisel aastal jõuame kõik järgmisse, veidi kõrgemasse klassi.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sirgeste
16. nov. 2022 14:58

Kange mees vajub raskuste all kõveraks.