2.2 C
Rapla
Teisipäev, 16 apr. 2024
LisalehtKukitemuki: Jaanus Samma: Rahvakultuur on kõik see, mida eestlane loob

Kukitemuki: Jaanus Samma: Rahvakultuur on kõik see, mida eestlane loob

Oktoobri lõpus avati Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis näitus “Vaikelu rahvuslikel motiividel”, mille on koostanud kunstnik Jaanus Samma. Näitusel on kaksteist temaatilist kompositsiooni, mis käsitlevad rahvuslike mustrite ja kujundite kasutamist Eesti tarbekunstis ja -graafikas 1930.–1950. aastatel.

Kunstnik Jaanus Samma on rahvuslikkuse konstrueerimise vastu huvi tundnud pikemat aega. Näituse koostamisel on ta kasutanud nii isiklikke kui ka Eesti muuseumide kogudest valitud materjale. Lisaks on ta kutsunud endaga kaasa mõtlema kolm Eesti nüüdiskunstnikku Edith Karlsoni, Anna Mari Liivranna ning Urmas Lüüsi, kes näitusel käsitletud teemadest lähtuvalt on loonud kolm uut kunstiteost.
Avanes suurepärane võimalus jalutada näitusesaalis koos koostajaga ning uurida temalt näituse sünni ja telgitaguste kohta.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare