-0.1 C
Rapla
Teisipäev, 23 apr. 2024
ValladRapla valdMahlamäe ja Aasa tänav konserveeritakse novembri lõpuks

Mahlamäe ja Aasa tänav konserveeritakse novembri lõpuks

Mahlamäe ja Aasa tänava rekonstrueerimine on mitu kuud seisnud. Rapla abivallavanema Rain Terrase sõnul on ehitaja InfraRoad OÜ alustanud konserveerimistööde ettevalmistusega, et teed oleks talvisel ajal sõidetavad ja saaks teha talihoolet.

Tööd peaksid algama neljapäeval, 17. novembril ning olema lõpetatud 25. novembriks, seejärel taastub tänavatel kuni kevadise remondi alguseni tavapärane liiklus. Konserveerimine tähendab seda, et Mahlamäe tänava lõik kaetakse ca 7 m laiuselt freespuruga, tee laiendused, parkimisala, Aasa tänav ja parkla ning sissesõidud korrastatakse ilma freespuruta.
Töö läheb maksma 14 400 eurot. Esialgu on olemas suusõnaline kokkulepe, et poole summast tasub Rapla vald ja teise poole töövõtja. Terrase sõnul on lepingu sõlmimine lõppjärgus.
Märtsis sõlmitud lepingute kogumaksumus oli ca 900 000 eurot. Praeguseks on akteeritud töid 160 000 euro ulatuses, kuid vahepealsel ajal on läbirääkimiste käigus tõusnud lepingu kogumaht erinevaid hinnatõuse arvesse võttes ca 986 000 euroni. Teadmata on, kui palju lähevad maksma Aasa tänaval elektrikaableid puudutavad tööd, kuna projekti alles koostatakse.
Ehitustööde jätkumine kevadel sõltub ilmastikuoludest, maapind peab olema niipalju sulanud, et kaevetöid saab teha ilma jäise maa lõhkumiseks vajalikku tehnikat kasutamata, ütles Terras.

3 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
raplakas
16. nov. 2022 18:17

Ja Aasa t. freespuru ei jätku?

Rain Terras
17. nov. 2022 22:53
Vasta  raplakas

Ajakirjanikul on jäänud välja: Aasa tn lõigud ca 5,6 m(5,7 m) laiuselt. Ka siin korrastatakse nii parkla kui ka sissesõidud ilma freespuruta.

Rain Terras
17. nov. 2022 22:56
Vasta  raplakas

Aasa tn lõigud ca 5,6 m(5,7 m) laiuselt freespuruga. Ka siin korrastatakse nii parkla kui ka sissesõidud ilma freespuruta.