-3.4 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
SportAvis Utilitas Rapla võttis Läti Ülikooli üle kindla võidu

Avis Utilitas Rapla võttis Läti Ülikooli üle kindla võidu

Peale kahte järjestikust kaotust Paf Eesti-Läti korvpalliliigas läks Avis Utilitas Rapla laupäeva, 19. novembri õhtul püüdma võitu. Sadolin spordihoones oli nende vastaseks Läti Ülikool. Rapla hoidis eduseisu terve kohtumise vältel ning võitis lõpuks kindlalt 77:62. Ainuke mõõnaperiood tuli sisse kolmanda veerandaja keskel, aga ülejäänud mängu hoiti olukorda kindlalt enda kontrolli all.

Algviisikud:
Avis Utilitas Rapla: Tyler Cheese, Rait-Riivo Laane, Obrad Tomic, Kendall Stephens, Tormi Niits
Läti Ülikool: Ricards Vitolskis, Toms Skuja, Reinis Avotins, Gustavs Kampuss, Edvards Mezulis

Enne mängu võis eeldada, et tegemist on võrdsete vastastega, sest turniiritabelis oli mõlemal kirjas neli võitu ja neli kaotust. Mängu alustas aktiivsemalt Rapla, kes läks juhtima 8:2 ja sealt edasi 13:4. Rapla mängijad küll kontrollisid väljakul toimuvat ent tegid ka ohtralt isiklikke vigu. Nii näiteks oli esimese viie minutiga kaks isiklikku viga kirjas Kendall Stephensil. Esimese veerandaja võitis Rapla skooriga 22:12.

Teisel veerandajal suutis Rapla eduseisu säilitada ning tegelikult isegi kasvatas seda. Veerandaja keskel tabas Tormi Niits kauni kolmepunktiviske, mis sopsas korvi rünnaku viimasel sekundil. Rapla tugevast kaitsest kõneleb see, et teise veerandaja esimese viie minutiga oli Läti Ülikool visanud kõigest kaks punkti. Esimese poolaja võitis Rapla 39:26.

Kolmanda veerandaja keskel jõudis Läti Ülikool kaheksa punkti kaugusele 50:42. Rapla peatreener Arnel Dedic võttis seejärel minutilise mõttepausi, kuid väga palju sellest abi ei olnud. Lätlased said sisse uue hingamise ning mõned minutid hiljem oli Rapla eduseis kõigest viis punkti 53:48. Otsustavale neljandale veerandajale mindi vastu seisul 60:50 kodumeeskonna kasuks. Tyler Cheese tabas viimasel sekundil kolmepunktiviske.

Viimasel kümnel minutil hoidis Rapla küll pidevalt eduseisu, kuid kordagi ei saanud end ülemäära kindlalt tunda. Läti Ülikool avaldas survet viimaste minutiteni ning heade õnnestumiste korral oleksid nad võinud ka ohtlikult lähedale jõuda. Seda siiski ei juhtunud. Obrad Tomic, Tyler Cheese ja Tormi Niits – kõik nad tõid järjest Rapla kontosse punkte juurde. Lõpuks olid kodumeeskonna võidunumbrid 77:62.

Mängujärgses intervjuus DelfiTV-le ütles Tormi Niits, et teisel poolajal lasti mäng natuke käest ära, aga muidu hoiti kindlat eduseisu. “Nad on noored ja vihased lätlased, kes jooksevad palju ja nende pressi vastu on ebameeldiv mängida,” sõnas Niits. Ta tunnistas, et kolmandal veerandajal ei mängitud kaitses nii kindlalt kui oleks pidanud. “Saime kodus nende vastu võidu kätte, aga võõrsil saab kindlasti olema raskem,” lisas ta.

Avis Utilitas Rapla resultatiivseim mängija oli Tyler Cheese, kes viskas 17 punkti. Obrad Tomic viskas 13 punkti ning võttis kuus lauapalli. Rait Riivo-Laane jagas kaheksa resultatiivset söötu. Läti Ülikooli poolelt viskas enim punkte Davids Viksne, kelle kontosse jäi 14 punkti.

Avis Utilitas Rapla jaoks oli see viies võit sel hooajal. Selle kõrval on turniiritabelis ka neli kaotust. Järgmisena sõidetakse külla Pärnu Sadamale ning see mäng toimub laupäeval, 26. novembril.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare