-2.8 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
ValladKehtna valdKehtna vald korraldas sünnipäevaks fotokonkursi

Kehtna vald korraldas sünnipäevaks fotokonkursi

Kehtna vald tähistas tänavu oktoobris oma viiendat sünnipäeva ja sel puhul kuulutati sügisel välja fotokonkurss “Võlumets”, mille eesmärk oli leida üles valla kõige kaunimad, metsikumad ja erilisemad metsad. Iga konkursil osaleja võis esitada kuni kolm fotot.

Kokku saadeti konkursile 51 fotot, neist 13 paremat jõudsid näitusele, mis aasta jooksul ringleb Kehtna valla raamatukogudes ja kultuurimajades. Esimesena avati näitus konkursi parematest fotodest 18. novembril Valtu seltsimajas, kus ühtlasi kuulutati välja konkursi tulemused.

Volikogu esimees Katrin Anto meenutas näituse avamisel 24. septembrit, kui ilusal päiksepaistelisel päeval toimus maale elamise päeva raames väljasõit seitsmesse Kehtna piirkonda. “Istusin bussis ja mõtlesin, kui rikas on meie vald, just meie roheluse, põldude, niitude, meie kogukondade ja sealsete inimeste poolest – see ongi ühe väikese valla suurim au ja õnn,” sõnas Anto.
Fotokonkursi žürii liikmena nägi Anto laekunud piltides taas osakest sellest rikkusest. Kuna sel ajal, kui pildid žüriiliikmetele hindamiseks saabusid, viibis Anto juures neiu Austriast, andis ta ka talle pilte vaadata. Anto sõnas, et neiu oli piltidest lausa võlutud ja tema arvamus parimate kohta ühtis žürii arvamusega. Tänu neile piltidele muutus neiu arvamus Eestist kui igavama maastikuga kohast niivõrd, et nüüd plaanib ta teist korda siia tulla.
Selleks, et kaunid fotod koduvallast ei oleks vaid hoonete seintel vaatamiseks, otsustas volikogu, et järgmisel aastal saavad kõik sünnipäevalapsed, keda nad meeles peavad, kingituseks õnnitluskaardi. Kaardid on erinevad ja neil kujutatakse fotokonkursi parimaid töid. “Nii jäävad need ilusad pildid mälestuseks ja ringlevad,” sõnas Anto.
Konkursile laekunud fotode hulgast valisid oma lemmiku Facebooki kasutajad Kehtna valla lehel ja žürii, kuhu kuulusid Tanel Viks, Katrin Anto, Aare Hindremäe, Siim Solman, Varri Väli ja Seily Sõgel-Raid. Enne auhindade üleandmist ütles Anto, et tegelikult oleks võinud nad anda eripreemia veel fotode andekate nimede eest ja ehk järgmine kord fotokonkurssi korraldades on ka selline preemia olemas.
Pärast auhindade üleandmist ja tänusõnu ootas ees üllatuskontsert Karolin Saaristelt, kelle maagiline muusika ja mõnus olek sobisid kui valatult imeliste metsapiltide sekka. Seltsimaja saal oli selleks mõneks tunniks muutunud väikeseks võlumetsaks ning justkui täpiks i-l oli väike söögilaud, mis imiteeris metsa, kuid siilid ja (kärbse)seened olid kõik söödavad.
Valtu seltsimajas jääb näitus avatuks kuni jõuludeni.

Fotokonkursi “Võlumets” tulemused:
Facebooki lemmikud
1. “Koos on julgem”, Krete Bortnik (128 häält)
2. “Sügiskuld”, Liis Lillestik (64 häält)
3. “Tammede südamering”, Aive Mägi (60 häält)

Žürii hääled:
1. “Salapära”, Liis Lillestik (21 punkti)
2. “Värvid Estonias”, Tiiu Teets (10 punkti)
3.-4. “Koos on julgem”, Krete Bortnik (8 punkti)
3.-4. “Võlumetsa volikogu”, Katrin Kuum (8 punkti)
5. “Sügiskuld”, Liis Lillestik (7 punkti)

Žürii eripreemiad:
“Võlupink”, Ljudmila Uutmann
“Seenelinna salaselts” ja “Snoobiküla kübaramoorid”, Katrin Kuum
Rakvere Teatri eriauhinna sai “Võlusõna(jala)d”, Liina Oper

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare