3.8 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
SportKoos MM-iga sai alguse ka Raplamaa Sõnumite ennustusmäng

Koos MM-iga sai alguse ka Raplamaa Sõnumite ennustusmäng

Samal hetkel, kui pühapäeva, 20. novembri õhtul pandi pall mängu jalgpalli maailmameistrivõistlustel, läks käima ka Raplamaa Sõnumite ennustusmäng. Selle hõikasime välja juba 9. novembril ning pärast seda hakkas ennustustalonge järjest toimetusse laekuma.

Palusime oma lugejatel ennustada valitud mängude skoori. See on küll keeruline ülesanne, ent kohati tuldi sellega päris edukalt toime. Kokku laekus lugejatelt 73 talongi. Osa neist tulid lehest välja lõigatud talongi peal, teised esitati sõnumid.ee veebilehel. Hea meel on tõdeda, et kui esimesed kolm mängu on mängitud, on iga ennustaja teeninud vähemalt ühe punkti. Ümmarguse nulli peale ei ole jäänud mitte keegi. Edukamatel ennustajatel on kirjas viis punkti – see tähendab, et nad on täpselt ennustanud ühe skoori ning samamoodi on nad õigesti ennustanud kahe ülejäänud mängu võitja, ent vale skooriga. Kõnealused mängud on Katar – Ecuador, Senegal – Holland ja Inglismaa – Iraan.

Turniiri avamängus võitis Ecuador Katari 2:0. Meie ennustajate seas oli neid, kes selle skoori täpselt ära arvasid. Muidugi oli ka neid, kes ennustasid Katari võitu või viiki. Senegali ja Hollandi kohtumises ennustati kõige rohkem Hollandi võitu ning just sedasi ka läks. Oranžides vormides mänginud hollandlased võitsid 2:0. Küll aga ei olnud kahjuks ühtegi ennustajat, kes oleks mõlema kohtumise õige skoori ära arvanud.

Skoori mõttes kujunes keeruliseks Inglismaa ja Iraani kohtumine, mille inglased võitsid 6:2. Seda skoori ei osanud keegi ära arvata. Samas märkisid kõik, et kohtumise võidab Inglismaa, ning teenisid selle eest ühe punkti.

Ühtlasi palusime lugejatel ennustada riiki, kes tuleb maailmameistriks, ning suurimat väravakütti. Oodatult on ennustatud maailmameistriks Brasiiliat, Argentinat ja Saksamaad. Samuti käisid läbi teised suured jalgpalliriigid Portugal, Inglismaa ja Prantsusmaa. Üks ennustaja pakkus julgelt maailmameistriks Belgiat. Suurimaks väravakütiks pakuti enim Kylian Mbappéd, Lionel Messit ja Neymari. Samuti jooksis ennustustest läbi Cristiano Ronaldo nimi. Üks ennustaja oli oma talongil välja toonud Mohamed Salahi nime, kuigi tema sellel turniiril ei osale. Sama lugu on Karim Benzemaga, kes jäi MM-ilt eemale viimasel hetkel. Veel olid rohkem või vähem märgitud sellised nimed nagu Darwin Nunez, Kevin de Bruyne, Harry Kane ja Dušan Vlahovic.

Järgnevad ennustajad jagavad 22. novembri seisuga esikohta: Kaire Keelmann, Madis Kirss, Lauri Ojapalu, Kevin Liimask, Tenro Ilistom, Kristof Kasepõld, Kaspar Kasepõld, Marko Kasepõld, Siiri Kala, Markus Kasepõld, Rene Urke, Sandra Kala, Lauri Pever, Martin Maltsar, Ülle Vaherna, Indrek Luts, Ants Lindre, Eve Lindre, Marit Piirimees ja Kaspar Kants. Kõik nad kogusid esimese kolme mänguga viis punkti.

Ennustusmäng läheb edasi ning uued tulemused avaldame juba Raplamaa Sõnumite 30. novembri lehes. Seniks soovib toimetus kõigile põnevat maailmameistrivõistluste jälgimist!

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare